Glass i stora lass


Nu sitter jag och Ida och käkar glass och pratar med Patrica på msn, terapi på högsta nivå här. Vi har jobbat lite med hkk:n men nu ahr vi en liten paus.
Men det ska nog gå bra tillslut. Vi kollar lite halvt på Wallander också, med basen på högsta volym. Så jäkla äckligt när det är läskig musik!
Jag dör på skolan, allvarligt! Och nu törstar jag ihjäl också, stackars lilla mig.
Så nu ska jag fixa lite saft till oss, ha en fortsatt trevlig söndagkväll.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

You've Dug Your Own Grave, Now Lie In It.

Jag har riktigt tråkigt! Jag har ingen aning om vad jag håller på med på hemkunskapen, det känns som ett hopplöst fall.
Just nu skulle ett lov passa väldigt bra, bara mysa med kompisar på dagarna och vara uppe sent på kvällarna.
Bara slippa skolan! Det skulle vara så skönt så.
Men som sagt om jag kommer vilja utbilda mig till psykolog kommer jag vara kvar i skolan tills jag är 24-25 år har jag för mig att jag räknade ut. Suck.
Men det känns lite som om jag nästan struntar i skolan just nu, har absolut ingen ork. Gör bara saker halvdant.
Det känns inte så bra, med tanke på att vi ska söka in på våra gymnasier vi vill börja på med julbetygen.
Men jag vet inte vad det är med mig. Jag har alltid presterat det bästa jag kan i skolan, och på det sättet blev jag utbränd i våras. Jag fick skära ner på jätte mycket skolarbete och behövde inte göra läxor. Ändå stressade jag.
Jag är en sådan person som vill att jag ska se så bra ut som möjligt utåt sett, genom hur jag klär mig, beter mig, är i skolan osv. Och på det sättet så stressar jag väldigt mycket. Ohälsosamt mycket.
Något som jag tror att min kropp försöker säga mig nu.
Det är så jobbigt, för jag vill verkligen vara duktig i skolan. Men just nu så vill varken min kropp eller själ det. Skit.
Nu ska jag fortsätta med hkk..
PUSS PÅ ER, EMiLIA.



egopic numero uno



Varning för känsliga tittare!


Nu har jag sett klart Youtube Live, riktigt bra enligt mig.
 Så om ni har två timmar över som ni inte vet vad ni ska göra av kan ni se den tycker jag. Det här klippet var med, och så fort jag såg det så blev jag kär. Jag har en otroligt sjuk humor, så varning för de som är känsliga, och om ni vill se mer av de här så kan ni bara söka på Happy Tree Friends på Youtube. Nu ska jag börja lite smått på hemkunskapen och vänta på att Ida ska komma.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Skrutten är troligtvis på bättringsvägen

Update om Skrutten. De ringde från sjukhuset imorse och berättade att hon har fått smärtstillande och pencilin. Hennes feber har gått ner men hon har fortfarande jätte ont i tassarna och vill inte gå. Hon får komma hem imorgon och vi får testresultaten av vad det kan vara antingen imorgon eller övermorgon.
Nu hoppas vi bara att det inte är så allvarligt. Nu har det varit ganska mycket om Irma i bloggen från mig men det är ju eftersom att det är så jobbigt när en familjemedlem blir sjuk.. Och husdjur räknas lika mycket som människor i de flesta familjer som har djur, så ni förstår nog hur det känns.
PUSS PÅ ER, EMILIA.


Tjocka finska släkten

Vi har precis fått besök av finska släkten. Eller en del av den i alla fall. Vi är finlandsvenskar, på mammas sida, så de pratar finlandsvenska och inte finska. Men vet ni hur svårt det är att höra vissa saker? Den ena pojken som var här pratade så grov finlandssvenska att jag hörde knappt varannat ord. Så jag satt bara och log och nickade. Vad hemsk jag känner mig! Däremot så var lillpojken jätte enkel att förstå, han pratade nästan helt svenska. Och som han pratade då! Haha, gud vad gullig han var. han sprang omkring som en dåre i mitt rum och kastade sig bland mina kuddar och rullade runt och shit alltså! Han sprang omkring så mycket att jag inte hann ta ett kort, men han var en riktig gullrumpa! Vi fikade på lussebullar och pepparkakor, och jag och småkillarna kollade på Harry Potter. Haha.
Vi ska träffa dem igen, antingen imorgon eller på tisdag, då vi ska äta en försenad Första Advent middag hos mormor och morfar eftersom mormor var tvungen att jobba eftermiddag/kväll idag.
Hoppas att det blir på tisdag så att jag inte missar yogan!
Nu ska jag fortsätta kolla på Harry Potter, haha.
PUSS PÅ ER, EMILIA.


sitter på mammas jobb och skriver

Tjena tjena
Just nu sitter jag på mammas nya jobb på liljeholmen.
Egentligen skulle jag kanske behövt vara hemma hela dagen idag och plugga igen. Men jag skulle inte ha klarat av att sitta hela dagen framför datorn igen, behövde komma ut lite. Mamma har ju flytta med jobbet och då skulle alla åka in idag och kopla in sina datorer, telefoner och packa ur kartongerna med alla papper. Efter det skulle vi åka in till stan och titta på lite pressenter till Engla, nya adventljusstakar och stjärnor blandannnat.
Men det tar lite längre tid än vad både jag och mamma hade väntat oss så vi har inte kommit här ifrån än.. Dom bjöd på några mackor till lunch och jag tod en med kyckling och curry men den var inget vidare för det var massor med majs och soltorkade tomater.

Den 12 december ska nästan hela klassen gå lucia tåg på en tjej i klassens mammas företag för att tjäna pengar. Idag när vi åkte till mammas nya jobb upptäckte jag att det är i samma hus som vi ska gå lucia tåg. Så mamma har redan berättat det för alla så dom kommer nog också komma mer och lyssna på oss.

Men nu ropar mamma på mig att hon bara har en kartong kvar att packa ur så snart kommer vi här ifrån. När vi kommer hem från stan så ska jag hem till Emilia och jobba hemkunskap, woohoo. Ha det så bra så hörs vi senare.

ps. jag har ju godis och läsk-löfte fram till julafton, men jag har snacka till mig så jag ska få dricka julmust från och med imorgon men jag fuskade lite idag och drack en burk julmust faktiskt. ds.

PUSS IDA

Första Advent

Hej på er mina sötnosar!
Här sitter jag nyduschad och kollar på Youtube live. Rosanna sitter och tjatar om att jag har inte skrivit något inlägg på flera timmar, fy på mig. Om idag då.. Självklart hade Chrippa inte kollat med sina föäldrar om det funkade idag och de hade bestämt att dem skulle hem till hans mormor så det blir inget idag. Och eftersom han är kille så har han ingen koll på när vi kan ses igen, suck. Men boys will be boys liksom.
Ska kolla med Ida när vi ska träffas snart, vi ska jobba hemkunskap. Jippie..
Men den ska ju som sagt vara inne på tisdag. Sug på det.
Nu ska jag gå och klä på mig, sitter fortfarande i pyjamas. Så skönt så.
PUSS PÅ ER, EMILIA.


Glad Första Advent, eller något sånt


Nu börjar julen på allvar! Mys och julstök på högsta nivå.
Måste köpa julklappar också, och jag har ingen aning om vad jag ska köpa!
Jag lägger in mina bilder på julpyntet imorgon (eller ja idag om man ska vara petnoga)

PUSS PÅ ER, EMILIA.

Dagens roliga, - "Måndag morgon"

- Hur får man en blondin att skratta på måndag morgon?
Svar: - Drar en vits på fredag kväll!

PUSS IDA

pluggat hela dagen faktiskt *stolt*

Shooba Balooba
Hela den här dagen har jag gjort som jag sa i förmiddags, suttit vid datorn.
Jag har jobbat på mitt so arbete som ska vara inne på tisdag, det är verkligen jättekul (se ironin). Det handlar om befolkning, man ska välja ett I-land och ett U-land och sen jämföra dom med varandra. Det är lika kul som det låter, det kan jag lova. Men halva arbetet är klart nu iaf.

Jag gick hem till Emma en snabbis också för hon hade lite kläder som hon undrade om jag ville ha, jag tog en brun munkjacka, aprikos peak-tröja och en vit kavaj. Amanda kom precis och nu sitter vi och väntar på att Emilia ska komma. Hennes lilla vovve är ju som ni vet på sjukhuset så det blev senare middag hemma hos henne, men hon är på väg nu iaf. Vi har laddat med popcorn, nötter och filmer - Allt som behövs för en mysig hemmakväll.
C-YA

PUSS IDA, manda hälsar ;)

Get Cape. Wear Cape. Fly.

Nu ska jag rycka upp mig. Eller försöka så gott jag kan i alla fall.
Amanda kommer och hämtar mig vid tjugo över-halv och sen bär det av hem till Ida. Vi ska kolla på film. Jag tror nog att jag kommer somna! Så ikväll blir det bara myskväll. Och juste inte att glömma, sista helgen utan godis! På måndag ska jag vräka i mig så mycket choklad så jag vet inte vad. Haha.
Ska hinna redigera lite bilder som jag tagit på julpyntet också. Hoppas att ni får en alldeles otroligt kul utekväll eller en mysig hemmakväll som jag ska ha.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Älskling du kommer bli bra igen, eller hur?

Jag ringde mamma precis. De var påväg hem från sjukhuset.. Utan Irma.
Hon skulle vara kvar så att de kunde undersöka henne närmare. Usch, det känns så hemskt just nu. Jag vill bara ligga och gråta, det kanske låter löjligt men så känns det. Tårarna ligger och bränner och vill bara komma fram.
Stackars plutten ska vara kvar på sjukhuset alldeles ensam, och hon som blir så stressad när andra hundar skäller.
Tänk om min älskling försvinner för gott? Jag kan inte ens tänka mig ett liv utan henne. Jag v i l l inte tänka mig ett liv utan henne. Visst, hundar dör tidigare än människor men hon är bara 5 år. Hon ska leva dubbelt så länge. Minst.
Men jag hoppas att det inte är så allvarligt. Att hon kommer klara sig. För min hjärna vägrar acceptera att hon en dag kommer att försvinna.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Bridge Over Troubled Water

Usch, just nu mår jag verkligen inte bra.
Irma mår jätte dåligt nu, och det tär verkligen på hela familjen.
Samtidigt har vi spanska prov på onsdag (som jag inte kan något på) och två inlämningar som är stora som fan tills på tisdag som jag knappt gjort något på.
Och sen så ska man ju fortfarande kämpa med allt annat i skolan. Vi måste göra en SO film mot de högre målen och sen så är det omprov i matten som jag inte fattar ett skit i. På det ska man också vara lycklig och glad hela tiden.
Det är nu som man verkligen vill ha en pojkvän som man bara kan lägga sig i hans famn och bara vara. Veta att han finns där. Stötta en och säga att allt kommer ordna sig.

Nu ska jag fortsätta städa och snart ska vi ta ner julpyntet från vinden.
Mamma står och lagar mat, så snart är det väl lunch också.
PUSS PÅ ER, EMILIA.


Johan Palms största fan?


Inte bästa kvaliteten men här har vi gårdagens roligaste/sjukaste händelse xD

PUSS IDA


Dagens roliga, -"bryggan"

En dag åt Bellman mackor på en brygga, trots att det stod: Förbjudet att äta på bryggan.

Polisen fick syn på honom och röt:
- DU FÅR INTE ÄTA PÅ BRYGGAN!!
Då svarade Bellman:
- Jag äter inte på bryggan, jag äter på mackan ser du väl?!

PUSS IDA

huvudvärk + plugg = inge bra

Godmorgon
Mamma väckte mig vid halv tolv idag och jag hade världens huvudvärk, skulle lätt kunnat sovit någon timme till. Jag vet precis vad jag borde och måste göra idag, plugga... Har både so och hk-uppgifter som ska vara klart på tisdag och jag har knappt börjat. Så det kommer nog bli en dag i mjukiskläder framför datan men julmusik i bakrunden. Ha det bäst!

(Igår)
Ida går ut till köket där dom vuxna sitter och roppar "Johan Palm åkte ut!"
Alla tittar upp, skriker, applåderar och gör vågen..! mahhaha xD

PUSS IDA

Emilia tycker till igen..

"Man tappar bort sig själv om man alltid strävar efter att vara perfekt"

Jag kollade på ett program igår som hette något i stil med To much To young som handlade om att strävan efter att se bra ut bara går ner i åldrarna. Det här var det första programmet av tre har jag för mig, och igår så handlade det om boobjobs det var helt sjukt. De flesta hade redan kommit på att de ville göra det när de var från 10(!) till 13 år. Det är ju helt absurbt.
Ena tjejen tyckte att man borde få göra det så fort man kände för det, hon tyckt inte att det spelade någon roll att man inte är färdigutvecklad i sin kropp när man är 10 år för att om man ändå ville göra en bröstförstoring så skulle man få det. Kroppen skulle inte påverkas. Jag menar kom igen! Tror hon på det själv eller?
Egentligen har jag inget emot bröstförstoringar, fast ändå så har jag det. Lite dubbelmoral här.
Visst så ska man få ändra på sig själv om man mår dåligt av att man har större bröst och tror att man kommer må bättre av det. Det är ju ens egen kropp.
Men sen så kommer det ju aldrig bli b ä t t r e av att man ändrar på sitt utseende eftersom det är ju på insidan man mår dåligt inte utsidan, har jag rätt eller har jag fel?
Sen så är det ju så man ska se ut, det är så man är född för att se ut. Det är nog många tjejer som förstorar brösten för att de vill få killar. Men hur kul är det om man får killar för att man har stora bröst, vill de ha dig för din personlighet eller är det brösten de vill åt? Och sen så borde det vara jävligt sliskiga killar som bara tycker om en tjej för hennes bröst..
Sen så (nu blir det många "sen så" men aja) tycker jag att det är okej om det är naturliga proportioner.
Man har ju sett de tjejer som ser ut som om de går runt på två jävla 20 kilos meloner på tv. Sjukt!
Som sagt så har jag väldigt mycket dubbelmoral i den här frågan.. Jag vet inte om jag tycker att det är rätt eller fel. Jag vet inte om jag skulle kunna tänka mig att göra det. Eller, jag tror nog inte att jag skulle göra det. Vad tycker ni?
Nu babblar jag på igen.. Suck på mig.
PUSS PÅ ER, EMILIA.


Hur snyggt är det egentligen på en skala på 1-10?

Grädde är alltid gott


PUSS PÅ ER, EMILIA.


Godmorgon folks!

Godmorgon folks!
Jag sitter i sängen och kollar på YouTube awards, men det kommer ta ett tag eftersom den är två timmar och sex minuter lång(!) så jag har pausat den så att den får stå och ladda så kollar jag klart ikväll istället.
Idag består dagen av att städa och att ta fram julpysslet! Jippie, äntligen.
Pappa köpte julskinka åt mig igår, för er som inte känner mig så är jag helt galen i julskinka, så jag kommer antingen få dt till frukost eller lunch. Mums.
Sen ska jag kolla med Ida om vi ska jobba hemkunskap och so efter det, eftersom båda jobben ska vara inskickade nästa vecka.
Nu är jag jätte hungrig, så vi hörs senare!
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Ligger och drömmer mig bort

Nu ska jag försöka somna. Ligger i min säng och tänker och tänker.. Får inte bort tankarna!
Men ska i alla fall ligga nerbäddad och lyssna på lugn musik så kanske jag kan somna.
PUSS OCH GODNATT, EMILIA.


miwhihi, någon bild som Emma smygtog på mig i onsdag.
Inte speciell vacker, men vad ska man göra?

Johan Palm åkte äntligen ut!

JAAAAAAAA!!!!! LYCKA! HAN ÅKTE ÄNTLIGEN UT! TACK GODE GUD!
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Idol, fyra kvar..

Idag var det verkligen Robins tur att glänsa!
My love is your love
var ju så otroligt bra. Sitter och nynnar på den för fullt.
Nu hoppas vi bara att Johan åker ut. Update strax!
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Om det hade varit elvis hade det var okej, men johan..nejnej

HAHAHHA, fan vad i garvade här hemma åt tjejen som satt i publiken.. När johan palm kom fram till henne satt hon och hyperventilerade, hahah ! xD Snacka om att hon skämmer ut sig totalt i tv och han är ju inte nån superstjärna heller så det känns ju lite fånigt, det är ju inte elvis som stod där liksom! suck.. Jag gör bästa imitationen av henne, det kan jag lova^^.
Nej nu ska jag tillbaka till tv:n och jag tror att tårtan är på ingång också C-YA!

PUSS IDA

gästinlägg

Holahola!
Emilia sitter och äter, och hon råkade lämna bloggen på .. hihi så tänkte skriva ett "gästinlägg".
Det blev ingen dans för mig idag, Mickis var sjuk och när jag kom till tumba så missade jag precis tåget. Sen blev nästa tåg inställt, så jag fick åka hem igen.. SUCK! Fast om jag ska vara ärlig så var det faktiskt skönt att slippa det idag.. Idag blev jag även pannkaka iskolan. Först så låg jag på rygg i en soffa som vi har i skolan, så kommer Robin och Jocke och sätter sig på min mage och börjar att "hoppa" jag vet inte hur ska jag förklara. Men till slut så gick dem därifrån! Sen så la jag mig på mage för att vila magen. Så kommer Först Sara och lägger sig på mig, sen så kommer Robin och Jocke och lägger sig på oss. Sist på moset så sätter sig Sonny på oss. Jag låg LÄNGST ner, trodde mina lungor skulle kollapsa.. Men dem flyttade på sig och jag kunde andas ut. I skolan idag så var det mattedag, det var väl.. kul? Eller jag vet inte. Vi skulle göra fruktsallad och massa grejer. Nu så ska jag.. ahh inte göra så mycket, vänta på att Emilia ska bli klar, NU KOMMER HON ! Måste gå, puss Emma <3

bleeding in love

Jag sitter här med en bit toapapper under näsan, ååh så mysigt det där lät.. men jag blöder näsblod -.-

PUSS IDA

Mattedag i skolan


1.2.
3.4.
5.6.7.
8.9.10.
1. & 2. Mr mustasch 3. Min fina katt 4. Flätade Johanna 5. Smilie 6. jag & Amanda 7. Therese 8. fruktsallad 9. klassen 10. Fanny

Det var faktist riktigt kul i skolan idag, vi hade mattedag. Det känndes verkligen som att vi gick i ettan, vi lekte massa lekar had fjantade oss hela dagen xD. Nu ska jag springa upp och sätta på mig ett par strumpor för folket kommer hit om två sekunder, jalla jalla. Ha en bra fredagskväll, JOHAN SKA UR IDOL!

PUSS IDA

Dagens roliga, -"Marshmallows"

Inatt drömde jag att jag åt en jättestor marshmallows.
Och när jag vaknade så var kudden borta...

PUSS IDA

Kära tomten


Macroobjektiv   Vidvinkelobjektiv   Blixt   Pengar   Presentkort på Vero Moda   Presentkort på Topshop   32' tv   Digitalkamera (dock inte den här)


PUSS PÅ ER, EMILIA.

(Kunde inte hålla mig, haha typiskt, men här är i alla fall min önskelista för tillfället.)

Sista från mig..


Var bara tvungen att ladda upp filmen på
när Ida sjöng "Här står jag" med Sonja Aldén igår.
Jag började spela in från början men råkade trycka av,
men här är en liten bit i alla fall. Visst sjunger hon vackert?

PUSS PÅ ER, EMILIA.

Ingen mer data ikväll

Nej nu ska jag stänga av datorn. Ska hålla mig borta från den hela kvällen!
Jag måste sminka och klä på mig lite mer normala kläder (springer fortfarande runt i pyjamas) eftersom Emma ska komma hit senare. Är egentligen väldigt seg men orkar inte vara ensam ikväll. Så vi ska väl kolla på IDOL och Fredag hela veckan och sitta och prata.
Juste jag skrev ju härodagen att Skrutten haltade och hon gör det fortfarande. Mamma tog tempen igår kväll och hon har feber. Så mamma och Oliver åkte till vetrinären med henne idag, då fick hon ta blodprov och de undersökte henne.
Än så länge vet vi inte vad det är. Usch det är så jobbigt när ett djur blir sjukt. Stackars skrutten! Hon bara ligger ner bredvid mig och rör knappt på sig.
Men ska sms:a Emma nu och kolla när hon ska komma. Hoppas att ni får en underbar fredagskväll!
KISSES´N´HUGS, EMILIA.

Fortsättning anorexia..


Kolla bara på den här filmen.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Anorexia - en hemsk sjukdom

Jag läste en blogg precis som en tjej som har anorexia skriver..
Fyfan vad hemskt det är när man läser det, det hugger till i hjärtat på en!
Det hon skriver är ofattbart, jag kan verkligen inte fatta hur man kan vilja sträva efter att se ut som ett skelett?
Jag är inte nöjd med mitt utseende, jag skulle gärna vilja vara lite smalare.
Men jag kan inte fatta att man svälter sig själv och på den vägen må så psykiskt dåligt.
Anorexia är en sjukdom man inte kan bestämma över men man föds väl inte med sjukdomen? Det måste ju vara media som påverkar. Det är sjukt att det får finnas modeller som väger under 40 kg (och herregud 40 kg är ju sjukt lite det med!?) på catwalken eller som ansikte utåt eftersom så pass många unga tjejer, och killar för den delen också, blir påverkade. De vill också se ut som dem för de tycker att det är snyggt, och på det sättet börjar det nog. Usch det är ju så otroligt hemskt!
Jag vet inte vad jag ska säga, finner inga ord.
Jag kollade också lite igenom kommentarerna hon har fått och då är det tjejer som också lider av t.ex. bullimi eller anorexia som skriver att hon är så duktig, att hon ska kämpa för att gå ner i vikt och frågar efter metoder för att gå ner i vikt.
Det blir ju så fel, visst vem som helst ska ju få ha en blogg och skriva om vad de vill det är ett fritt land, men på det sättet så uppmuntras både tjejen som skriver och de som läser att gå ner sjukt mycket i vikt..
Hennes strävansvikt är 35 kg, fatta hur lite det är! Och det hemska är att de som lägger in sig på behandlingshem får oftast inte hjälp utan fortsätter som vanligt när de kommer hem igen.
Jag har för mig att jag såg ett program där det handlade om anorexia och då låg det flera tjejer i samma rum.
Och de hjälpte ju varandra med att fuska och berättad olika knep för att gå ner i vikt. Så det hjälpte inte något alls, sen så finns det ju också dem som har styrkan att ta sig ur sjukdomen.
Man måste äta så är det bara! Om man vill gå ner i vikt ska man fortsätta äta som man gjort tidigare men kanske utesluta socker och annat onödigt fett, men man ska också kanske ha en dag i veckan då man får äta osunt. Sen så måste man ju träna också, och om man aldrig har tränat innan så kan man inte börja träna 5 timmar varje dag för det är kroppen inte van vid. Utan man ska gå sakta men säkert fram. Sen så tycker jag inte att man ska gå ner i vikt om man inte väger osunt mycket. Man ska vara stolt över sig själv för den man är. Enkelt för mig att säga eller hur? Men det är ju verkligen så, en dag kommer ni och även jag att fatta det. För ännu är vi ju bara dumma tonåringar..
Nej nu vet jag verkligen inte vad jag vill få fram genom det här inlägget, men det var väl att jag blev så påverkad av att jag läste den där tjejens blogg. Nu ska jag sluta babbla på.
PUSS PÅ ER, EMILIA.



My Echo, My Shadow and Me


från bikbok
Ouuf, den här tröjan tyckte jag verkligen om!
Synd att alla mina pengar kommer att läggas på julklappar.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Inte jag, inte kär


En tjej sjöng den här låten igår på sånguppvisningen.
Hon kunde inte sjunga så bra, men låten är ju bara så fantastisk!

PUSS PÅ ER, EMILIA.

Fido

Har precis ätit pannkakor till frukost och nu ska jag kolla på en kanadensisk skräckfilm som heter Fido:
Hmm, får se om den är läskig eller äcklig eller bara konstig. Jag som hatar skräckfilmer, men det är det enda som verkar gå på tv fötutom tv-shop. Orkar inte gå upp till vardagsrummet och hämta något heller så får väl skylla mig själv om jag får mardrömmar.
Jag har ingen aning om vad jag ska hitta på i helgen. Funderar på att åka in till stan imorgon och köpa julklappar.
Längtar till söndag.
Nu börjar filmen! Sen så ligger jag ju och sms:ar så jag koncentrerar mig kanske inte så jätte mycket på filmen, haha.
PUSS PÅ ER, EMILIA.



10:50 Fido

Kanadensisk skräckkomedi från 2006. Föreställ dig ett alternativt 1950-tal där ett krig utkämpats mellan människor och zombier. Människorna har lärt sig att kontrollera de levande döda och använder dem nu som betjänter. I idylliska småstaden Willard bor elvaårige Timmy. Hans bästa vän är en stor, människoätande zombie som heter Fido. I rollerna: Billy Connolly, Carrie-Anne Moss, Dylan Baker. Regi: Andrew Currie.

 


UPDATE 17.27 Filmen var bara konstig och overklig, men feg som jag är så vågar jag knappt gå ner från sängen för att jag tror att någon ligger där..

sjukling aka kyckling

Jag hade rätt. Jag orkade verkligen inte gå till skolan idag. Har fortfarande ont i revbenen, halsont och huvudvärk. Suck på mig. Ligger och kollar på en film som heter Tre systrar och en mamma, taha den är faktiskt ganska bra! Nu är jag jätte hungrig så måste hämta något att äta på. Kommer nog ligga i sängen hela dagen och bara ta det lugnt, känns som om det är något jag verkligen behöver nu..
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Spegel, spegel på väggen där..


Modell: Ida Levedal Nilsson
Fotograf: Rosanna

Myseftermiddag

Hejhej på er!
Vi fick sluta tidigare idag så jag hann med 13.16 bussen till Chrippa.
Boysen var där idag med, Orre, Calle och Dawe, så vi satt och spelade tv-spel.
Taha, mys. Killarna gick väl hem till sig efter kanske lite över två timmar.
Sen så kollade vi på en film som hette Strandvaskaren tycker att den än så länge verkar vara ganska så bra för att vara en svensk skräckis. Men vi hann bara se 40 minuter kanske för sen var vi tvugna att åka till tumba och äta på McDonalds så att jag fick min middag. Jag ville verkligen inte resa mig ur soffan, kunde legat kvar där i timmar..
När vi kom till tumba så gick vi till Willys för att ta ut pengar men bankomaten funkade inte så vi fick helt enkelt strunta i det. Jag träffade på lilla Rosanna som stod och packade ner massa mat i påsar, men hon var jätte tråkig. Jag kom och skrämde henne och sa hej, och hon ba: Hej. Och vände sig sen om igen. Kul människa. Haha, nejdå hon är så gullig så!
Så vi gick och åt på donken, det var väldigt gott och jag blev väldigt proppmätt. Haha!
Sen så gick vi och mötte Ida och Amanda som kom tidigare till Tumba än väntat. Så vi gick till bussarna och Chrippa skulle gå och möta Orre så vi kramades och sa hejdå.

Det var jätte läskigt i Alby, jag höll på att slå ihjäl mig! För vi gick på en väg som var jätte mörk och som hade skog på ena sidan. Och så börjar det blåsa så att en plastpåse börjar röra på sig inne i mörkret och jag tror att det är någon så jag kollar bakåt samtidigt som vi går nerför en trappa... Och då halkar jag, men jag hann precis ta tag i Ida och Mandies armar. Annars hade jag nog legat på akuten nu!
Ida var i alla fall jätte duktig. Stor applåd till henne! Puss på dig sötnos!
Sen fick vi skjuts hem av Mandies snälla mamma, men jag hade hellre tagit bussen eftersom då hade jag hunnit träffa Chrippa igen. Och Orre och Dawe iofs, men det är ju Chrippa jag vill träffa. Haha.
Jag tog en dusch direkt när jag kom hem och smörjde även in hela kroppen. Gud vad skönt det var! Man mår så mycket bättre innombords när man känner sig fräsch.
Men jag mår ändå inte så bra, så vet inte om jag går till skolan imorgon. Huvudvärk, halsont och ont i revbenen efter Robins lyft idag..
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Home sweet home

Det gick väl helt okej i alby, jag tappade bort texten lite menmen..
Det var kul och betydde mycket att Amanda, Emilia och Lina kom och lyssnade och sa så fina saker xD.
Nu sitter jag själv här hemma och det är jätteskönt, spelar Kina Grannis på hög volym, underbara kvinna!
Imorgon har hela skolan "mattedag". Jag vet inte riktigt vad det innebär men vi kommer typ vara på olika stationer och göra massa olika problemlösningar. Sen på kvällen kommer släkt och vänner för att fira mamma som fyllt år och lilla morgan kommer faktist han med. Sådär ja, nu fick ni en liten snabbgenomgång om vad som kommer hända imorgon. Ha det bäst!


Kina Grannis - Message from your heart
Man kan ju inte göra annat än avguda henne

PUSS IDA

gästbloggar är inte fel

Hejsan alla Emilia och Ida - fans! Jag heter Rosanna och är "känd" (fel ordval kanske) från toffsfjant.blogg.se. Tänkte lägga in en liten gästblogg här, och dom har ingen aning om att jag sitter och skriver. Dom byter väl snart lösenord för att undvika eventuella terrorattentat här på bloggen xD
Men jag är en snäll tjej (jag har faktiskt sätt till så denna blogg ser ut som den gör) och jag tänkte bara hälsa till alla läsare här!

Fortsätt läs deras blogg, och locka hit fler läsare. Vem vill missa en sådan underbar blogg som denna med så underbara personer? :)

/Rosanna

Citat från that 70's show

- Har du helt förlorat förståndet?
- Jaa, och jag saknar det inte!

Mahaha, älskar verkligen that 70's show xD

PUSS IDA

Wedela Hebbe verkar ju bra..

I skolan idag kom Isabelle och Julia som nu går första året på tumba gynmasiet. Dom kom för att prata och gör reklam för mediaprofilen i tumba. Jag har ju bestämt mig för att jag ska gå mediaprogrammet men inte på tumba. Tumba har typ det bästa mediaprogrammet men jag vill verkligen inte gå där.. Jag vill komma bort en bit, åtminstånde till tulling eller huddinge, träffa nya människor och så där. Men jag fick upp ögonen (haha) för en ny skola idag, Wendela Hebbe heter den och ligger någonstans i södertälje. Jag gick in på deras hemsida idag och den verkade iallafall bra, dom har en mediaprofil som är mer inriktad på det jag vill hålla på med än den på huddinge gymnasiet. Det dåliga var bara att Wendela Hebbe har öppethus idag och då kan inte jag eller mamma gå, men dom har säkert nått mer lite längre fram.

Vi fick sluta lite tidigare idag och det var skönt. Egentligen så borde jag jobba på mitt so-arbete nu men jag har sprängande huvudvärk så klara inte det just nu. Istället sitter jag med musik på högsta volym och äter rostad ost macka. Jag ska ju till Alby och sjunga lite senare, jag har dragit med mig Emilia och Amanda och bussen går 17.10. Jag har beslutångest för jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig, jag kan stå och stirra in i garderoben och sen ingenting alls som jag kan ha på mig..suck.. Men nu ska jag upp och försöka hitta något iallafall och sen titta på *trumvirvel* that 70's show innan jag åker.
Ha det så bra

Sitter och spelar den här kuliga låten om och om igen, love it
Skrattirriterande - RMK

PUSS IDA

Ser lite ut som spöken ..


Amanda till vänster och Ida till höger
Konstnär: Rebecca

PUSS IDA

Dagens roliga, - "Kyrkogård"

"Helikopter störtade på kyrkogård i Norge, hittills har man funnit 350 döda."

PUSS IDA

Media Profil

Godmorgon på er!
Nu sitter jag i skolan med killarna i klassen och håller på med datorerna. Nu kom Ida också.
Den här morgonen ska två tjejer som gick ut 9mm i våras komma och prata om Tumba Gymnasiums Media profil.
Det ska bli kul att träffa dom igen, men Tumba är som sagt inget jag funderar på.
Nu kom våran lärare Madeleine, så lektionen börjar.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

ska till Alby imorgon, när det har blivit mörkt..

Vad jag har hittat på för skoj idag har ni ju redan fått reda på tack vare min käre vän Emilia, så det känns ju lite onödigt att dra allt en gång till... Jag kan berätta vad som händer imorgon istället, imorgon kväll ska jag till subtopia i alby och sjunga. Min sångpedagog Marie ska ha nått litet jippo där och lite folk ska sjunga och så. Jag ska sjunga Här står jag med Sonja Alden. Jag tror inte att det kommer vara så där sjukt många i publiken men jag är ändå nervös.. Jag är inte helt säker på texten och det är faktist första gången som jag ska sjunga en hel låt.. helt själv xD. Men jag ska dra med mig några dit så det känns lite tryggare och sen så skvallrade mamma för min kusin om att jag skulle sjunga där så hon kommer också. Mamma kan inte för hon ska flytta med jobbet och pappa och Tim är på hockeymatch, ssk - dif.

Jag har precis bestämt vad jag ska ha på mig imorgon och målat naglarna svarta så jag är redo att möta morgondagen.
Nu hör jag att sängen roppar på mig. Sweet dreams
Guud så fint det blev, mwihihi^^

PUSS IDA

Tjuvlyssnat.se


Mahaha, ägd! PUSS PÅ ER, EMILIA.

Nu babblar jag på igen


Just nu står/sitter mina kära vänner och fixar håret på Emma.
Ida lockar och Emma.. eh, ja hon sitter och pillar på mitt smink.
Nu kastade Emma en borste på mitt revben, det gör svinont!
Fan dig, men jag kastade tillbaka på hennes lår, mohaha!
Jag är vrålhungrig, åt bara två mandariner till lunch eftersom det var gröt.
Och gröt i våran skola betyder stora feta klumpar, inte så mums.
Så jag har ätit nästan en hel macka, typ två skedar gröt (försökte iaf), två mandariner, en lussebulle och fyra pepparkakor idag! Fy på mig, och nu är jag så hungrig så att det gör ont. Plus att det gör ont i revbenet. Fuck.
Nu ska jag inte babbla på för mycket.
Sitter och snackar om folk som lägger sig i saker som de inte har att göra med, blir så irriterad..
PUSS PÅ ER, EMILIA.


Vi ligger och kollar på tv

Tjena mittbena, som någon kanske säger..

Ligger i sängen och kollar på That'70s Show med Ida och Emma. Haha våran favorit!
När vi var påväg hem så fick jag ett sms av mamma som sa att det fanns nybakade lussebullar hemma. Så så fort vi kom hem så tog vi oss en varsin lussebulle, pepparkakor och saft och gick in i mitt rum.
Irma ligger bredvid mig, hon ligger och suckar. Stackarn går runt och haltar och mamma vet inte vad Irma har gjort för något, så vi måste väl ringa Ninnie så att hon kan kolla om hov verkligen har gjort illa tassen eller om hon bara är klen.
Nu ligger vi och pratar om att man kan göra film om vad som helst, såg nämligen precis en trailer om en film som heter Chihuahuan från Beverly Hills. Den verkar vara lite speciell.. Ja men som sagt man kan verkligen göra film om vad som helst!
Dagen har bara varit seg och tråkig som onsdagar alltid är.
På rasterna har Ida och Elis tränat på Hallelujah det låter så bra. Man ryser när man hör den låten varje gång, när vi tre sjöng den i kyrkan.. Det var sjukt häftigt!
Längtar tills jag får höra Ida på scenen, miwhihi! Imorgon ska jag stanna kvar en liten stund efter skolan eftersom Chrippa slutar tidigare och jag hinner inte åka hem och sen tillbaka. Det blir för krångligt. Så hoppas att någon vänlig själ vill hålla mig sällskap, annars får väl datorn agera det. Nu ska jag vara så social man kan när man kollar på tv!
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Dagens roliga, - "Livet som höna"

En ung man gick och lade sig, kysste sin fru och somnade. Plötsligt vaknade han och såg en äldre man i vit dräkt stå bredvid sängen.
- Vem är du och vad gör du i mitt sovrum?
- Jag är Sankte Per och du är inte i ditt sovrum, sa mannen.
- Va!? Menar du att jag har dött? Jag är ju så ung, sa mannen. Skicka mig genast tillbaka till min fru!
- Så enkelt är det inte, sa Sankte Per. Du har bara två möjligheter att komma tillbaka till jorden. Den första är som hund..
- Som hund? utbrast mannen. Nej det passar mig inte. Vad är den andra möjligheten?
- Det är att komma tillbaka som höna, svarade Herren.
- Okej, låt mig bli en höna! bestämde mannen.

Sagt och gjort. Den unge mannen förvandlades till en vacker höna och befann han sig åter på jorden, i ett hönshus. Snart kände han en märklig känsla i bakdelen.
- Jag exploderar, tänkte han. Det här var kanske inte en så bra idé.
Då kom en tupp fram till honom
- Du måste vara den nya hönan som Sankte Per berättade om. Hur känns ditt nya liv? frågade han hönan.
- Ganska bra, men jag har en så märklig känsla, som om jag ska explodera, svarade mannen.
- Ja, skrattade tuppen, du måste lägga ett ägg!
- Och hur gör jag det? Jag har aldrig lagt ett ägg!
- Du gal högt två gånger och sen pressar du så länge du kan. Så gör alla andra hönorna, förklarade tuppen.
Mannen gol två gånger och pressade tills det inte gick mer och ut kom ett ägg!
- Det gick ju bra! Jag gör om det, tänkte mannen.
Han gol igen och tryckte, och ut kom ytterligare ett ägg. Och eftersom det kändes så bra, gjorde han det en gång till. När han gol, hörde han plötsligt en röst:

Oskar,vakna för helvete,du skiter ju ner hela sängen!

PUSS IDA

Goder Morgon

Hallå hallå!
Hinner slänga iväg ett snabbt inlägg innan jag måste gå.
Vaknade halv sju som vanligt, sprang upp och satte i linserna och ser till min förtvivlan att håret är jätte fluffigt.. Men på fel sätt! Det är typ bullar lite överallt på huvudet och på sidorna.. Suck!
Sitter och dricker juice och lyssnar på Il Divo. Jag hann tillochmed bädda sängen idag! Rekord.

Efter skolan ska jag vara med Emma, får se vad vi ska hitta på!
PUSS PÅ ER, EMILIA.




Klädval

Sitter och väntar på att håret ska torka. Det är så jobbigt för jag tycker att mitt hår är så fint p r e c i s innan det har torkat klart. Sen när det är helt torkat ser det förjävligt ut.. Suck!
Jag känner mig helt bombad och vet inte vad jag ska ha på mig.. På senaste tiden så har jag satt på mig min långärmade gråa tröjja när jag inte haft någon aning om vad jag ska ha på mig så har haft den nästan en gång varje vecka.. Känns så tråkigt! Men den är så skön, liksom den och mina fejk uggs är ju hur mysigt som helst. Och på det min stora vita halsduk, gosh!
Sitter och smuttar på min fläderblomssaft och det är enda jag tänker på är att jag vill sova..
Så nu ska jag dricka upp saften och gå och borsta tänderna! Sov gott sötnosar!
PUSS PÅ ER, EMILIA.


Dusch nu

Jag har tråkigt så att det gör ont! Helt sjukt, det bara värker i hela kroppen. Plus att jag redan har ont i ryggen och nacken så det blir inte direkt bättre.. Har ni någon gång fått ont av att ni haft tråkigt? Jag tycker att det är helskumt..

Nu fick jag tag i Chrippa på mobilen. Nu har jag något att göra iaf. Måste duscha också, även fast jag inte orkar röra på mig! Haha, det går bra för mig.. Men måste göra det för jag kommer aldrig orka gå upp en halvtimme tidigare för att duscha!
Nej nu måste jag verkligen gå upp och duscha, det har tagit kanske en kvart att skriva det här korta inlägget för jag gör saker imellan hela tiden. Haha.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Huvudvärk

Nu ligger jag och kollar på Ugly Betty och halvsover i min stooora säng. Skulle kunna ligga här i dagar..
Funderar på att skippa skolan imorgon, har världens huvudvärk. Men får väl se hur det är imorgon bitti. Jag har faktiskt inte sjukanmält mig en enda gång den här terminen. Helt otroligt!
Sitter och letar efter håruppsättningar till Brobel. Ska ju sätta upp en frisyr nere i Vårsta och mina kära vänner blev ju såklart sugna på det också så några till ska också göra det. Bl.a. Ida (as you allready know) och Amanda.
Jag vill ha lite lockar, och sen ska det vara lite "bulligt"  på huvudet. Fluffigt. För jag ser helt störd ut om jag har slickat eftersom jag har ganska litet huvud. Jag tycker inte om mitt huvud..
Har ni något förslag? PUSS PÅ ER, EMILIA



klicka för större bild.

här är några frisyrer jag kollat på..
Gillar nog
Emmy Rossums bäst. Vad tycker ni?

nu blir det käk

Mennej, det slog mig precis att jag har inte ätit någon middag xD
Mamma är nämligen och handlar julklappar och pappa är i sundsvall så det är bara jag och Tim hemma. Han åt vid fem och då var jag inte hungrig och nu har tiden bara flygit iväg. Jag ska nog gå och fixa till nått och sätta mig framför tv:n. Tisdagar är min tv-dag, först ugly bettan och sen dom desperata husfruarna. C-YA

PUSS IDA

EB, förkortning för två saker

Alla vet ju att EB är förkortiningen för efterbliven.
När jag och Emilia är busiga så säger vi det till varandra, men emma har tydligen aldrig hört när vi sagt det! xD

Vi går i korridoren, jag, Emilia, Amanda, Emma och Nathali.
Ida: Men du är ju så EB
Emma: haha, jo jag vet.. Emma Bolinder
En kort tystnad och alla kollar på henne sen börjar vi asgarva.
Emma: Vaddå?
Ida: Hahah, EB är ju förkortningen för Efterbliven!

PUSS IDA

Dagens roliga, -"bristande potens"

En åldrande man klagade hos husläkaren över att hans hustru
ständigt kritiserade honom för bristande potens.
Läkaren förstod problemet och skrev ut lämplig medicin.
En månad senare återvände mannen till läkaren, tackade honom
för hjälpen och sade att han nu gjorde det fyra gånger om dagen.
- Underbart, sade doktorn, men vad säger din hustru om så mycket älskog?
- Vet inte, sade mannen,  jag har inte varit hemma än!

PUSS IDA

Hallelujah is the word

Nejmen tjena, kom just på att jag inte hade skrivit ett enda inlägg idag, herregud så kan vi ju inte ha det.

Idag när vi hade lunch kom annele glamsare fram till mig och frågade om jag och elis ville sjunga på brobel. Hon ville att vi skulle sjunga samma låt som vi sjöng på våran konfa i våras, hallelujah. Jag blev glad att hon frågade så jag sa ja direkt. Nu i efterhand så undrar jag om jag verkligen borde sagt ja för jag kommer bli så sjukt nervös och säkert sjunga som en apa -.-. Men jag ska skärpa mig och försöka bygga upp något slags självförtroende iallafall och tro på mig själv, det borde väl gå bättre då? Jag skickade precis ett sms till elis och sa att han skulle ta med sig sin gitarr så vi kan öva lite redan imorgon.

När vi endå pratar om brobel kan jag berätta att jag ringde och beställde tid hos frissan idag. Jag ville egentligen gå till dom här nere i vårsta centrum men dom hade fullbokat. Men jag hittade nummret till Nectar som ligger i tumba centrum istället och där fick jag en tid klockan 12 den 10 december. Hon sa att jag skulle komma in någon dag innan och prata med tjejen som ska fixa frisyren lite om hur jag vill ha det och titta på bilder som dom hade. Det ska nog bli bra tror jag, det endå jag vet nu är att jag vill ha nån sorts uppsättning och med en lila ros i/på.


Här är en sjukt bra version när Kate Voegele sjunger hallelujah, det enda som jag stör mig lite på är hennes uttal men förutom det är det gudomligt vackert! :)



PUSS IDA

Jag babblar på som vanligt

Vad händer imorgon då sötisar? Förutom skola menar jag.
Jag tror nog inte att jag ska göra något speciellt, först skola som vanligt och efter det.. I donno!
Ska nog kolla med Plutten Emma om hon vill hitta på något! Skickar nog ett sms redan nu tror jag..
Det är onsdag imorgon.. Hmm, vad gör jag i skolan på onsdagar? SO, spanska.. Sen kommer jag inte på något mer. Svenska och engelska tror jag nog också. Slutar väl runt 15 som vanligt.
Det som är så jobbigt med att det blir mörkt tidigt är att jag inte vågar ta genvägen hem när det är mörkt. Den går liksom halvt igenom en skog! Idag var det påväg att mörkna när jag gick där, men om kanske två veckor kommer det säkert bli mörkt vid 15, nu blir det ju det vid tjugo över-halv. Kommer dö! Men då får jag väl gå runt hela skiten ändå, för jag vägrar gå där.
Vad tycker ni om att det blir mörkt tidigt? Tycker ni som jag att det är myisigt eller tycker ni bara att det är jobbigt? Jag kan iofs tycka att det är jobbigt eftersom att man blir segare, men på något sätt känns eftermiddagarna längre? Jag tycker ändå att myskänslan slår det iaf..
På torsdag ska jag hem till Chrippa igen. Vi ska kolla på film, ska bli mysigt. Längtar..
Har nog ändrat mig med att gå på Rönninge, så ska inte gå på öppet hus på torsdag. Ska kolla på pappa om han kan fixa gratis biljetter till Djurgårds matchen i södertäle istället, han sponsrar Djurgården så han kan bara beställa så fort han vill gå på någon match. Men måste kolla med mamma och pappa om jag får i huvudtaget. Men skulle gärna vilja gå!
Måste kolla hur många biljetter han kan fixa också..
Nu babblar jag bara om onödiga saker igen.. Förlåt! Ska försöka bli intressantare.
PUSS PÅ ER, EMILIA.


Mohaha, kolla vad vi hittade i Razzies plånbok..
Alltid redo, eller vad säger ni?


När snön kommer fram går pojkarna ut och leker

Det blev ganska långt (som vanligt) men tänkte om det var någon som var superintresserad så får ni läsa. Annars skit i det.

Okej igår då.. Fick ett sms om jag ville komma hem till Chrippa. Först så tänkte jag.. vafan, nej det vågar jag inte! Men sen så tänkte jag att vi måste ju träffas nån gång ändå, så jag sa visst.
Vi gick till busshållsplatsen och jag stod och väntade med mina kära vänner vid deras busshållplats eftersom deras buss skulle komma innan min. Försökte övertala någon att hänga med men ingen var särskillt sugen på det eftersom de inte känner någon av killarna.
Min buss kom innan deras så fick springa över snabbt för att inte missa den och väl på bussen satt jag med Elis, Anton, Robin, André och Emil. Vi stod och pratade om hemkunskapssaken vi ska lämna in nästa vecka.. Den är helt sjukt svår!
I alla fall. Hoppade av vid toppvägen och mötte Chrippa som stod och väntade på andra sidan vägen.
Vi gick hem till honom och där var Calle och Orre, de satt och spelade Need for Speed som vanligt. Haha, jag försökte spela men fattade ingenting. Sabbade nog lite för dem, men de får skylla sig själva som gav mig kontrollen! Haha.
Vi satt bara och snackade mest, haha det är så kul att lyssna på när killar pratar.. Kan man roa sig med länge! Och snacka om att de är inne i spelen de spelar, haha.
Sen så gick Calle och Orre hem te Calle för att släppa ut hans katt och typ käka middag.
Så jag och Chrippa satte på Vem vill bli miljonär och började spela det. Jag ägde som fan, haha. Eller inte men var bättre än honom i alla falla, tss.
Sen så tröttnade vi på det så satte på en film, Tomb Raider, men vi kollade inte så mycket låg mest och myste och pratade.
När vi hade sett kanske tjugo minuter så skickade Calle ett sms att vi skulle göra iordning oss för att gå ut och åka pulka! Haha, så Chrippa gick och klädde på sig mer och jag fick överleva med mina jeans och skinnjacka. Men jag klarade mig faktiskt eftersom jag hade satt på mig långkalsonger på morgonen eftersom jag frös så mycket!
Så vi gick ut, och jag höll på att ramla hela tiden eftersom det var is direkt under snön. Så gick och höll i Chrippa krampaktigt för att inte slå ihjäl mig!
Calle och Orre kom ut, och vi började gå till backen.
Efter en stund så kom Davve också som de hade lurat ut, han vägrade åka! Haha, men jag gjorde det två gånger iaf.
Första gången så åkte jag tefat och kom typ nerför halva backen, lyckat.
Sen satt jag bakom Chrippa på en snowracer, jag höll på att flyga av hela tiden. Men jag kramade om honom så hårt att han inte kunde andas! Sen så mulade Chrippa mig, såg ut som ett jävla monster. Gulligt!
Vid tio i sju ringde mamma och undrade vart jag var, jag skulle ha kommit hem till sex men hade helt glömt bort tiden! Så hon hämtade mig vid busshållplatsen tio minuter senare.
Fick värsta utskällningen för hon tycker att det är jätte konstigt att jag umgås med killar jag aldrig vart med förut och att jag inte känner dem och blablabla.. Jag förstår att hon är orolig, men samtidigt så måste man ju umgås med någon för att lära känna den. Eller hur? Och sen så har jag faktiskt träffat dem innan och de gick i min skola två år samtidigt som mig. Så helt okända är dem absolut inte!
Sen så var det snabbt hem, äta och byta om och sen bar det iväg till yogan.
Idas pappa Uffe kom inte upp för Tornbacken så de fick köra runt allt, men vi kom fram i tid. Det gick bra på yogan, Tess är en så bra instruktör!
Efter yogan så sov ju Ida hos mig, vi fick ostkaka av mamma och jobbade med hemkunskapen tills klockan 00.00.
Vi vaknade vid halv nio imorse och var helt slut. Fick ont i ryggen av sängen. Min nya säng är ganska hård! Det är ju egentligen en bäddsoffa men jag måste ha den här för att se om jag verkligen vill ha en dubbelsäng. Och om jag vill det så ska jag köpa en ny!
Fick skjuts av pappa till skolan, och resten av dagen har bara varit konstig.
Men nu ska jag fortsätta kolla på Fantomen på Operan. Hahah!
PUSS PÅ ER, EMILIA
 
Jaja, ni är väl inte så intresserade av det här, men ville bara skriva av mig..

Det var ett tag sen..

Hola mis amigos!
Nu sitter vi och har SO. Ida har snott boken så jag kan inte arbeta. Nu sa Ida: VADÅ SNOTT!?
Jaja, jag tycker det iaf, mohaha.
Har blivit dålig uppdatering från min sida men var hemma hos Chrippa igår och spelade bilspel med Calle och Orre. Det var skojj, sen så åkte vi pulka. Haha, det var ännu mer skojj. Sen kom jag hem till tio över sju och då var det bara att kasta i sig mat och byta om och sen var det iväg till yogan. Och efter det så åkte jag och Ida hem till mig och hon sov över eftersom vi hade sovmorgon.
Men berättar mer senare, vi ska nämligen spela ett spel nu på SO:n.
Hörs när jag kommer hem!
PUSSAR EMILIA


IDA MED BOKEN...

Dagens roliga, -"lampan"

"Vad sa lampan till flickan?"
"Sätt på mig!"

PUSS IDA

bo på toppen av en backe, inget att rekomendera

Godmorgon!
Jag har precis vaknat, jag var jättetrött så somnade en stund xD.
Imorse när jag och emma var på väg till bussen så möter vi kevin, tim och marcus och dom säger att dom har ringt och bussen inte kommer komma upp för backen idag. Det var bara att vända om och gå ner till vårsta. För er som inte vet det så bor jag upp på toppen av en backe och när det blir snö och is så kommer bussen inte alltid upp för backen. Men man vet aldrig om den kommer eller inte, men man orkar ju inte gå ner till vårsta i snöstormen? Men om man inte har något annat val så ;). På vägen ner höll emma på att ramla och slå ihjäl sig men där stod jag och tog emot henne. väl nere i vårsta var det fullt med folk och när bussen kommer så sitter ca tre personer på bussen så jag frågar hampus som satt där om bussen hade kommit upp för backen. Vet ni vad han säger då? Jaa.. vi hade alltså gått ner i snöstormen helt i onödan, haha.

Fan sidan hakade upp sig så halva mitt inlägg försvann...
Men jag ska slänga i mig lite mat nu sen packa väldigt snabbt för jag ska sova hos emilia ikväll. Om en timme är det yoga, fan vad stressigt det blev nu xD

PUSS IDA

Jag ska drömma att det blir hemmadag imorgon..

Jag är helt förälskad i repliken "And so the lion fell in love with the lamb", den går om&om&om&om igen i mitt huvud.

Det är verkligen storm ute, det blåser verkligen läskigt! Har ju sängen emot fönstret och vi har såna där ventilations saker ovanför fönstrena så det låter ännu mer. Usch och fy!
Sitter och diskuterar klädval med Ida och Chrippa. Jag avundas killar för att dom kan bara ta ett par jeans och en t-shirt och ändå se bra och fräscha ut. Vi tjejer skulle bara se allmänt tråkiga ut om vi gjorde så varje dag.
Suck, pust och stön.
Nu har jag jätte ont i ryggen också, och jag har upptäckt att jag har massa blåmärken på benen som gör ont. Stackars klumpiga mig..
Nu är det puss och god natt på riktigt. Jag ska drömma att det blir hemmadag imorgon, och sen vill jag vakna upp av att mamma säger att jag inte behöver gå till skolan!
NATTINATTI, EMILIA

Mitt liv är en cirkus


excuse me för den mest fjortisbilden numero uno, men kolla vad lite mascara jag hade i fredags den syns knappt! Och jag hade toffs! Och mina läppar var alldeles torra, vilket de aldrig brukar vara. Skumt. Andra bilden är på linnet jag köpte i fredags från H&M, kostade väl kanske 149 kr.
PUSS PÅ ER, EMILIA.


Snöhjärta

Idag är Da Vinci Koden på trean.
Har faktiskt inte sett den, har velat göra det men har glömt bort det.
Så puss och god natt, EMILIA


hoppas verkligen att det blir en snödag imorgon,
 skulle vara så skönt med en extra dag ledigt


Söt liten julsång



PUSS IDA

Julmarknad

Nu ligger jag i sängen och lyssnar på julmusik och sms:ar med Chrippa.
Jag orkar verkligen inte med skola imorgon, läste precis på Rosannas blogg att hon hade läst att det skulle bli snöstorm inatt. Hoppas hoppas hoppas.. Jag vill ha en snödag, eller varför inte två och bara vara hemma och ta det lugnt. Slippa skolan.

Mamma väckte mig klockan tio imorse och då skulle jag vara klar en halvtimme senare så jag fick skynda mig, men jag hann som den superkvinna jag är (kommer du ihåg Rosanna?).
Väl där så var det ganska mycket folk. Men det var supermysigt som vanligt. De hade renoverat om i ladan så nu var det varmt och det såg jätte fint ut med vitmålade tak och väggar.
Vi visste precis vad vi ville ha så vi gick och köpte julgodis, senap, bröd och kryddor. Eftersom det var sista dagen som julmarknaden var i Taxinge så gällde det att köpa det så snabbt som möjligt, för förra året kom vi på eftermiddgen på söndagen och då fanns det typ ingenting kvar! Men iår fick vi allt vi ville plus lite till och sen köpte vi några julklappar också.
Jag köpte en jätte god glögg, den ska vi dricka på julstöket.
Jag åt min första julskinskmacka idag, den var god. Men det var en tunnbrörulle, så smaken försvann lite och det var för mycket sallad i den. Man ska inte ha sallad på en julskinksmacka!
När vi åkte hem så åkte vi förbi ett hus som heter Mångfalldens hus. De hade jätte söta inredningssaker och så. Jag blev så förälskad i många saker där!

När jag kom hem så la jag mig direkt i sängen och läste FRIDA som jag fick i fredags och lyssnade på julmusik. Jag har fått värsta julkänslorna nu, så fick tvinga mig själv att inte gå upp på vinden och ta ner julpyntet!
Sen har jag skrivit klart inbjudningarna så mina kära flickor får dem imorgon.
Har även fixat lite gäster till nyår, nu är grejjen bara att fixa en lokal eller ett hus där vi kan vara. Som sagt, är det några som vill hjälpa till och anordna en nyårs fest? Jag vill verkligen, måste prata med min kära madre om det också. Känns som om allt kommer förstöras då, men vi får väl förhandla!
Nu håller jag på att planera vad jag ska göra imorgon, om mina drömmar besannas och en snöstorm anfaller oss imorgon, då blir det mysdag med massa film hos sötnosen. Hoppas hoppas hoppas.
HAHA. jaja. Nu ska jag ta och klappa vovven som sover vid mina fötter.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

All i want for christmas is you

BARA 30 DAGAR KVAR TILL JULAFTON!

PUSS IDA


Dansa men inte dricka, vad är felet?

Hemma igen :)
Södertälje var lika mysigt som vanligt men det var lite halv tomt på stan. Jag hittade ett par perfekta skor som jag ville ha på brobel, men tror ni att dom fanns i storlek 36? Jag blir så trött på mina mini fötter -.-. Vi kom hem runt tre och då var det snö storm men jag och emma tog på oss dom varmaste kläderna vi hade och rullade ut i snön med emmas hund. Det var riktigt skönt ute och så underbart med snö. Vi pratade om allt möjligt och ingenting. Eftersom vi båda läst emilias inlägg om nyår så diskuterade vi lite om vad vi ska göra. Jag vill typ in till stan på någon klubb eller nått och bara ha kul och dansa. Det måste väl finnas någon klubb som man kommer in på om man är under 18? För jag menar det verkar ju lite konstigt om man inte ska få kunna dansa utan att dricka? Jaja, får väl gå in på klubbfördomunder18.nu och kolla xD Om någon som har nått tips om nått kul ställe, säg till :)

PUSS IDA

Amanda leker fotograf i skolan


Så fint så fint ;)

PUSS IDA

Han luktade ju gott iallafall..

Godmorgon världen
Idag är det mammas födelsedag, GRATTIS! :)
Pappa gav henne frukost på sängen och sen så kom han och väckte mig vid 10.45 för att vi skulle ge henne paketen. TIm sov över hos en kompis så jag fick leka jultomte och dela ut alla paket själv. Hon fick mössa, vantar, en bok, en kavaj, skiva och en väska. Nu tror jag kanske inte att ni är så intresserande av min mamma får i pressent men lite onödig information har ingen dött av ;).

 Åh gud, nu kom jag och tänkte på en sjuk grej. Jag läste i tidnigen här om dagen att det var en kille som hade dött.. av sin deoderant! Det är ju självklart hemskt, men när jag berättade det för emilia och amanda igår på heron höll vi på dö alla tre av skratt. Jag tror att det tog en halvtimme eller något innan vi släppte det. Amanda började plocka massa billiga poäng,
- Och så står det på hans gravsten "sponsras av axe".
Jag känner mig hemskt, men det är ju lite kul faktist .. xD

Om du vill läsa artiklen om honom klicka här

Nejmen nu ringde emma precis och frågade om jag ville följa med till södertälje, så det är där jag kommer vara idag för er som undrar. Ha en skön vinterdag

PUSS IDA

Dagens roliga, -"usch"

Det var en gång en Bellman och han var ute i skogen och gick. Då såg han nåt som liknade en bajskorv. Han gick fram till den och kände på den och den kändes som en bajskorv, han luktade på den och den luktade som en bajskorv och han smakade på den och den smakade som en bajskorv. Då var det en bajskorv och då sa han:
- Tur att jag inte trampade på den.

PUSS IDA

God Natt, Sov sött min Ängel

Godnatt sovgott, nu ska jag sova.
Har läst och lyssnat på julmusik, och imorgon ska
jag gå upp tidigt och åka iväg på julmarknad med mamma.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Emilia tycker till..

Vi satt och åt glass innan vi skulle på bion eftersom vi var där en timme innan filmen skulle börja.
Sen så började vi prata om vad som ska hända på nyår. Jag vill att någon ska ha en fest med mycket folk som man känner.
Så att man bara kan ha kul med sina kompisar, men liksom inte bara vara 5 pers typ.
Och då kom vi in på det där med drickande. Alltså alkohol.
Jag tycker att folk får väl dricka så mycket de vill, bara inte jag blir tvingad eller måste göra det.
Jag har mina personliga skäl till varför jag är emot det. Men som sagt, jag tycker att folk får dricka. Jag stör mig inte på det.
Men saken är den att mina föräldrar tror att bara för att det finns alkohol så kommer jag dricka det. Jag tycker att de borde lita mer på mig. Jag är stark och kan säga emot. Jag är inte den som ger mig för grupptryck. Vad är era åsikter om alkohol? Sen så är jag inte den som umgås med folk som super varje helg. Så det har ju varit en stor betydelse för min åsikt. Men jag tror nog att på något sätt så skulle jag ha haft den ändå. Oavsett vilka personer jag skulle ha umgåtts med.
Och om folk tycker att jag är konstig för det så får de väl tycka det. Men sen så säger jag inte att jag a l d r i g kommer dricka i hela mitt liv. Det kommer jag säkert att göra, men det är inget jag känner att jag är tvungen till. Jag känner att jag måste inte dricka för att ha roligt.
Lite sorgligt egentligen för de som känner så. Det blir ju inte på riktigt, glädjen, eller hur man ska säga.
Men i alla fall. Om det är någon som är sugen på att fixa nyårs fest, hör av er. Jag älskar att planera fester och så, bland det bästa jag vet! Jag vill ha ett nyår att minnas med älskade vänner och bekanta, och det ska vara ett positivt minne.



Nej nu blev det här flummig vafan. Jaja, kände att jag var tvungen att skriva av mig såhär på kvällen. Jag är inte det minsta trött! Ska väl ta upp boken så fort jag har hämtat dricka.
PUSS PÅ ER, EMILIA

Jason Morrison to my mother

Jag har ju inte läst boken twighlight som Emilia, Amanda och alla andra har gjort. Men jag blev helt kääär i filmen, kan inte sluta tänka på den och nu måste jag verkligen läsa dom andra böckerna. Jag har precis bränt en skiva till mamma och nu ska jag upp och fixa en snygg framsida av massa bokmärken, sov så gott.

PUSS IDA

"And so the lion fell in love with the lamb"

Hemkommen. Älskade filmen. Den var otroligt bra. Den förstörde verkligen inte boken. Men den slog den verkligen inte heller. Nu ska jag sätta mig och läsa. Och skicka iväg ett litet sms. Det var lite snabbt från mig.
PUSS PÅ ER, EMILIA.


man blev ju så otroligt förälskad i "Edward Cullen"..

Twilight

Nu har familjen Solnevik kommit hit. Amandas mamma kommer väl och hämtar upp mig om fem-tio minuter.
Men säger redan nu att jag kommer älska filmen, det vet jag, det måste jag! Annars så.. så.. är livet inte värt att leva längre! Haha, nejdå men jag har rätt höga förväntningar på den.
Tycker att de har castat rätt personer, men får se vad jag tycker efter att jag sett filmen.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Har ni saknat mig?


ca 500;- från Bianco
Hola mis amigos!
De här skorna köpte jag idag, ser mycket finare ut i verkligheten de är champange-färgade. Ska ha dem på brobel och sen en svart jätte söt klänning jag har fått låna av bästaste Josefine. Det kommer bli super snyggt, och sen så ska jag ha strasssmycken till. Jag kommer glittra.
Hinner inte skriva så mycket om det som hänt under gårdagen och idag, ska byta om en sista gång sen så åker vi iväg till bion och ser älskade Twilight, jag längtar!
Köpte inte så mycket eftersom budgeten inte tillåter det i juletider (haha) måste ju lägga alla pengar på julklappar. Men köpte ett linne på c i r k u s t r y c k, en grön stickad trekants-halsduk och en svart stickad bolero från H&M som jag lägger upp bilder på senare.
Nu måste jag gå, ha det bäst!
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Underbar liten gubbe!


(Klicka på bilden)

PUSS IDA

Jag vill kunna trolla med knäna...

Hallu
När jag vaknade imorse var det bara att äta lite frukost och klä på sig och åka direkt till huddinge. Det var öppethus på huddingegymnasiet och nu vet jag att det är där jag vill gå! Deras media program är med inriktning film&tv, det är inte det jag helst vill gå men gymnasiet var underbart (om en skola kan vara det?) så jag tror jag kan stå ut. Men jag och amanda har bestämt att vi ska förflytta både östra gymnasiet och huddinge gymnasiet och sätta dom precis vid huddinge centrum, det vore perfekt. Östra gymnasiet är egentligen det jag vill gå men det ligger så långt bort och jag vet inte om jag kommer orka resa en timme både dit och hem.. Synd att man inte kunde trolla med knäna, det skulle vara härligt du. Men efter att vi vart på gymnasiet åkte vi till skärholmen och köpte pressenter till min kära mor som har födelsedag imorgon. Jag lyckades även så att jag fick tre tröjer som jag ska ha på idrotten och en peter jöback skiva, bra jobbat Ida :). Nu ska jag snart äta lite yakiniku och sushi innan jag ska på bio med brudarna. Ha en bra lördagskväll

PUSS IDA

Dagens roliga, -"Rymden"

Vad är det för skillnad mellan en blondin och yttre rymden?
Svar: I Yttre rymden finns det en chans till intelligens

PUSS IDA

Johan är kvar och Anna är hemma

Johan är fortfarande kvar i idol och det var Anna som fick åka istället.
Det är bara för att alla små fjortisar röstar på honom, sug -.-
Nu ska jag snart gå och lägga mig. Imorgon ska jag till Huddinge gymnasiet på deras öppethus med mamma, amanda och hennes mamma. På kvällen blir det bio med Emilia, Amanda och Josefine tror jag. Vi ska se twilight och jag är typ den ända som inte har läst boken. Men nu håller jag på att decka här, skriver mer imorgon. Sov så gott!

PUSS IDA

vackert och helt underbart


Satt och tittade på idol när jag såg att det började snöa.
Jag satte på min jackan och sprang ut direkt med mobilen i högsta hugg.
Dåligaste mobilkameran och det var svårt att få med snöflingorna
på bild så jag gjorde ett hjärta med skon på marken istället.
Man ser faktist nästan hjärtat om man anstränger sig xD
DET SNÖAR OCH SNÖAR OCH SNÖAR!!

PUSS IDA

Dagens roliga, -"Kaviar"

- Varför äter blondiner så lite kaviar ?
Svar: De får inte in tungan i tuben!

PUSS IDA

"Men jag tog fem sugrör istället^^"

Sitter och kollar runt lite på idols hemsida, det är kärlekstema ikväll ;)
Här är en lite kul/mobbad intervju med Robin B, vilken jobbig reporter.. xD
Robin är ju riktigt skön, "men jag tog fem sugrör istället!"
PUSS IDA

Du gammla du fria..


Vi var ju bara tvungen att filma lillagubben som sjöng
nationalsången innan matchen, så fint så fint! ;)
PUSS IDA

Företagsdag och hockeykväll

Igår var en väldigt konstig dag, allt känndes så overkligt. Det var inte så att det var jätte coola grejer som hände men det kändes som jag drömde allt.
Vi började klockan åtta och jag fick skjuts av min snälla pappa till skolan. Alla företag som har varit med och sponsrat till brobel kom. Dom första timmarna sprang vi bara runt och hjälpte till där det behövdes och fikade med våra företag. (Man fick ett företag som man skulle var värd åt och "ta hand om" hela dagen. Jag fick kungliga konsthögskolan.) Allt gick bra och det flöt på, min tant som jag skulle ta hand om var lite översocial men det gick bra. Klockan halv tio kom alla andra till skolan som inte hade fått ett företag att ta hand om. Det var samling i aulan och tre stycken personer från olika företag pratade om drömmar. Det var ganska kul, men lite för långt och det var iskallt i aulan. Resten av dagen gick alla runt och tittade på utställningen av allas bidrag till färgochform-priset och allas uppfinningar till teknikpriset. Jag tror att vi lyckades charma dommarna eller jag hoppas iallafall ;). Men nu måste vi vänta ända till den 10 december innan vi får vet vem som har vunnit. Jag är så nyfiken för tänk om vi har vunnit eller tänk om vi kom sista, jag vill veta nu..suck..xD.

Efter företagsdagen åka jag och emilia hem till mig och vi var sjukt trötta. Det är faktist väldigt jobbigt att vara glad och trevlig hela dagen ;). Vi gjorde lite varm choklad och satte oss och tittade på the 70's show, we love det programmet!
Lite senare ringer pappa och frågar om vi vill hänga med på hockey och vi hade inget bättre för oss, så vi hängde på. Så fort vi kom dit köpte vi hammburgare för vi höll på att hungra ihjäl och så hoppade vi in i virat lilla v.i.p rum. Det var ett litemysigt rum, eller vad man kan kalla det. Det fanns en platttv på väggen och allt man behövde xD. Matchen var kul och det var faktist min första hockey-match. Men det roligaste var ju faktist att sitta och titta på alla folk och se hur små galna alla blev när dom missade mål. Vi träffade några bekanta där också faktist, nejmen nu har jag inget mer att berätta om igår.
PUSS IDA

P.A.N.S.A.R


HAHA, här är våran seriösa reklamfilm om våran uppfinning som är nominerat till
teknikpriset! PUSS IDA

Alltid du och jag


Modeller: Emilia Graff och Ida Levedal Nilsson
Fotograf: Rosanna Sverin

Bilder från Hockey-matchen igår



PUSS IDA

imorgon kommer allt

Orkar inte skriva nu, är helt slut efter företagsdagen i skolan och hockey, måste sova nu. Men berättar mer detaljer och så imorgon. Sweet dreams

PUSS IDA

HURRA HURRA HURRA

STORT GRATTIS JULIA PÅ FÖDELSEDAGEN! <3

PUSS IDA OCH EMILIA

Seg uppdatering

Hola!
Nyss hemkommen från matchen, det var superkul och vi hade jätte trevligt. Taha.
Det var sköjj när pojkarna kom till skolan idag, Calle kom också men jag fixade besökskort till honom också, de sprang lite fram och tillbaka, men kul att de kom iaf.
Nästa gång vi ses så blir det armbrottning, haha fråga inte..
Nu ska jag packa lite snabbt och sen så ska jag göra iordning mig, hörs imorgon!
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Dagens roliga, -"Tidningen"

- Tror du att TV:n kan ersätta tidningen?
- Aldrig! Hur ska man kunna jaga flugor med TV:n?

PUSS IDA

Kungen gästbloggar

Tjena det är jag som är kungen. Fast jag vill inte va kung folk bara utnyttjar mig och det ända jag gör är att representera landet hade hälldre varit president, som barack obama..eller johanna..
haha nej jag driver(a)

Jag heter Johanna och är friend med Idaho och Emiliho , dom är på is hockey och bad mig gästblogga.
Dom ser matchen mellan ssk och hv71 maha. Vem tror ni vinner?

Jag vet iallafall inte vad jag ska skriva..hmm...

Jag tycker iallfall synd om er som inte är kompis med ida och emilia , dom är wunderbara! :)

Besök gärna min blogg också, http://johannagren.blogg.se 

Pussar och Kramar från Kungen (a)

Lite om dagen

Jag var helt slut efter besöket på Sjödal så jag kastade mig i säng, låg och kollade lite på Fantomen på Operan och sen somnade jag bums.
Jag tycker att Sjödal verkar vara en jätte mysig skola och deras beteende-program verkar bra.
Men sen så när man har öppet hus så tar man ju också fram det allra bästa på skolan för att folk ska välja just den.
Nästa vecka ska jag på öppet hus på Rönninge, den 27:e tror jag att det är, och den 1 december är det Tullinge som har öppet hus.
Huddinge har ju på lördag men jag vill verkligen träffa Joss och Mona så vi struntar i det. Mandie får berätta vad hon tycker om skolan i allmänhet.
Nu ska jag bara äta frukost och sen är jag klar. Mandie kommer vid tio i och då åker vi till skolan. Får skjuts av mamma eftersom hon ska ställa upp en monter i skolan.
Sen ska vi fika med alla andra som ska ta hand om företag idag och sen börjar allt 9.30. Då kommer Chrippa också.
Det kommer nog bli en kul dag!
PUSS PÅ ER, EMILIA.

(gick av någon anledning inte att ladda upp inlägg, skulle ha lagt upp den här för en halvtimme sen.. aja, nu måste jag springa och äta frukost!)

Jag ser det snöar det var ju roligt, hurra!


DET SNÖAR!
Åh så lyckliga vi blev när vi kom ut och såg dom stora flingorna som föll ner från himmlen, vi skrek haha ;)
Nu har vi precis ätit pyttipanna här hemma hos emilia och aldeles strax ska vi åka ner och hämta amanda för vi ska på sjödals öppethus i huddinge. C YA


PUSS IDA

Blickar ut genom fönstret..

Vi har precis haft spanska och nu ska vi ha engelska med Madeleine.
Idag har det inte hänt så jätte mycket. Eller jag har tappat bort mina nycklar, vet inte om det är någon som har tagit dem eller om jag bara har varit klantig.
På lunchen så fixade jag besökskort till Chrippa som ska komma imorgon till skolan. Ska bli skojj!
Det är som sagt företagsdag imorgon och vi ska vara där till 8.00 medans alla andra får sovmorgon till 9.30. Rätt så surt, men vi kommer änåd ha roligare än de andra så pilutta dom. Hihi.

När jag kollar ut genom fönstret så är det enda jag tänker på att jag vill att jag ska se vita flingor sakta falla ner från himmelen. Det skulle vara rätt så underbart, inte sant?
Nu ska jag vara lite social på msn tills lektionen börjar, haha.
PUSS PÅ ER, EMILIA.


Rubrik

Människor kan överraska en.
Både på ett bra och ett dåligt sätt..
PUSS OCH GODNATT, EMILIA.

john tucker must die, stort plus

Har precis tittar på john tucker must die på canal +. Det var jättelänge sen jag såg den så hade glömt bort hur kul den är.

Nu sitter jag och tittar på Ugly Bettan och pratar med Emilia om allt som händer xD.
Jag känner mig väldigt smart och jag har kommit på vem som puttade ner christina för trappan, för länge sen. Nej nu ska jag fortsätta titta.

PUSS IDA

julfika



Modeller: Emilia Graff och Ida Levedal Nilsson
Fotograf: Rosanna Sverin


Det hände mycket idag

Hallådär..
Jag sitter och nästan halvsover här i soffan. Vill bara stänga ögonen och somna. Men om jag gör det så kommer jag inte kunna somna ikväll. Suck.
Vi bakade kakor idag. Jag, Jasmin och Ida. Vi failade så hårt man kunde, haha det blev bara smuligt och äckligt.
Vi som brukar vara så duktiga så! Jag och Jasmin höll på att dö när vi skulle kolla om lukten kom ifrån våran, det luktade hårfärg väldigt starkt från ugnen, så vi stack in huvudena och sen så kom stanken! Jag hostade resten av dagen. Jag tror att det var hjorthornssaltet som gjorde att det blev pannkaka av allt, det blev nämligen samma starka lukt från allas kakor som gjorde drömmar..

Vi fick också reda på vilka som blivit nominerade till teknik-priset idag och min, Idas och Amandas blev nominerad! Jippie, verkligen jätte roligt! Nu väntar vi med spänning på att få reda på nomineringarna till Bild och Form-priset.

Ida och jag gick tidigare från hemkunskapen för att gå till Super-G för att prata om vad vi ska göra på torsdag då det är företagsdag på skolan för alla företag som sponsrar Brobel.
I alla fall så var vi kanske runt 15 personer därinne. Anneli berättade allt som vi ska göra och vi fick även se inbjudningarna till Brobel festen. Jag ska vara värd för mina föräldrars jobb, tyckte att det var lättast haha! Men mamma ska bara vara där på morgonen och fixa en monter, sen ska hon åka till jobbet igen.
Infon då. Alla vi ska vara där till åtta på torsdag då vi ska fika tillsammans med alla företag. Sen ska vi lyssna på föredrag om att följa sina drömmar. Sen ska man kolla runt på alla teknik och bild&form bidrag och sen ska man gå in i en buss (fråga mig inte varför, det är något bussföretag som sponsar) och i slutet ska vi fika igen. Mumma!
Sen så satt vi och vek ihop inbjudningarna. Det var jag, Ida, Jocke, Tobias, Anton, Frida och Malin.
Det var en sån där skön stämmning. Vi satt bara och snackade allmänt, jätte mysigt.
Man umågs verkligen inte med så många andra nior, vilket jag tycker är jätte tråkigt.
Man borde göra såna där saker när man tar lite folk från olika klasser som får göra saker tillsammans!

Idag var det brandlarm igen, allvarligt folket i skolan är ju bara lite stört skaffa er ett liv vafan! De eldar alltså med flit under brandvarnarna så att de ska gå igång. Även idag spöregnade det och jag stod och skakade som fan..

Haha, en kille som heter Tobias som går i 9hb gjorde så att jag och Ida fick oss ett gott skratt idag. Vi stod och pratade om våra kakor och så säger han: ÅHHH JAG VILL HA KAKOR!
och jag säger med lite såhär barnslig röst: VILL DU VERKLIGEN DET?
han: JAAAAAAA! och värsta flinet. Hihi, det låter kanske inte så kul men fan vad vi gick och fnittrade åt det där.

PUSS PÅ ER, EMILIA

Dagens roliga, -"Glasögon"

Pappa frågar sin dotter:
- Ser du bra med dina nya glasögon?
- Javisst, mamma!

PUSS IDA

Morgon Morgon!

Morgon Morgon!
Idag hade jag inte bestämt mig vad jag skulle ha för kläder så det fick bli bara en enkel tröja, jeans, "uggs" och halsduk. Jätte mysigt men inte särskillt snyggt(?).
Jaja, jag ska göra iordning lite frukost, eller i alla fall något att dricka på. Vi har ju hemkunskap idag. Fast nu kom jag på att vi ska baka småkakor, så det kanske är bäst att f ö r s ö k a få i sig något.
Kände verkligen inte för att gå upp i morse, det värker i hela kroppen, huvudet dunkar och halsen gör ont.
Jag har många problem jag..
Man kände verkligen att vi inte hade varit på yogan på tre veckor(!!) för det var väldigt jobbigt, särskillt med styrkan.
Jag hade faktsikt fått lite mer stryka i armarna efter kanske två gånger, helt sjukt, och nu är det poff borta.
Men nu ska vi köra på igen!
Vi hörs senare, PUSS PÅ ER, EMILIA.

Hej och godnatt!

Hallå i stugan!
Här sitter jag och mumsar på en chokladpudding, känns otroligt gott måste jag säga. Tess var sjuk idag så vi hade en vikarie, jag tycker att Tess är tusen gånger bättre men Amanda tyckte att vikarien var bättre än henne. Men smaken är ju som baken, delad. Nu ska jag bara upp och göra i ordning mig och sen är det sängen.
Dålig uppdatering idag btw, förlåt!
PUSS PÅ ER, EMILIA.

har med mig mobilen

Ska ut i mörkret på en prommenad med emma innan yogan.
(fan vilket skoj inlägg)

PUSS IDA

varför mår man illa av något som är gott?

När jag var med mamma och handlade igår fixade jag ner två chockladpuddingar i korgen. Nu när jag satt här så kom jag på dom, så jag gick in till kylskåpet. Jag tog med mig en, öppnade, tog en tugga.. och usch! Det var verkligen inte gott, jag trodde att jag var sugen på det men det var jag inte, så nu mår jag bara illa istället! Nej usch, någon som vill ha den, haha den skoja.


PUSS IDA

Dagens roliga, -"Norge"

Vad kallas det smarta folket i Norge?

Svar: Turister

PUSS IDA

skönaste tomten dök upp

Idag skulle ju jag och Emilia haft våran idrottslektion (som vi tjatat om ett fler tal gånger nu). Så när vi har bytt om och kommer in i idrotthallen är Roger inte där utan en annna tomte.. Han är typ extra lärare i 6b och han var lite kul om vi säger så, han var sådär tråkig så att det blev skoj. Så som ni kanske räknat ut blev det inget av min och Emilias lektion eftersom Roger måste vara där och bedöma oss. Tomten (jag kallar honom det för jag kommer inte ihåg vad han heter) körde basket med oss och det var very funny. Efter skolan åkte jag, Emilia och Amanda ner till tumba och tog en fika på spaaks, det var mumma!
Nu ska jag pressa musik och sen åka på yoga, C-YA!

PUSS IDA

Mums på pepparkaka


Model: Emilia Graff
Fotograf: Rosanna Sverin

Jag sitter här i väntan..

Godermorgon
Nu sitter jag inne på spanskan och vi har precis slutat. Emilia är och pratar med skolans syo så jag sitter inne på hennes dator och väntar på att hon ska komma. Snart har vi idrott och jag och emilia ska hålla den lektionen. Nu får hon skynda på sig lite för att det börjar om typ tio minuter. Jag får gå och dra ut henne där ifrån för vi kan ju inte komma försent när det är vi som ska hålla i lektionen. ha en bra dag

PUSS IDA

"Klappa mig hårt"



Haha, jaa så blir det väl när man bara har sovit 3 timmar.
I alla fall, det var så att jag hade sagt:
"ska jag komma och ge dig några uppmuntrande klappar på huvudet?
Och det resulterade i det här... Haha
!
PUSS OCH GODNATT, EMILIA.

Dagens roliga, -"Tom"

- Vad heter du lille vän?
- Tom.
- Är det efter pappa?
- Nej, efter hans plånbok.

PUSS IDA

Fantomen på Operan

Nu satte jag på Fantomen på Operan, kunde verkligen inte hålla mig. Hihi, så godnatt på er för idag.
PUSS PÅ ER, EMILIA.


älskar min nya tjockis-jacka

Det känns som att jag har vart runt överallt idag. Ica maxi, Bauhaus, Hornbach, Skärholmen, Mio, Stadium i Kungens kurva och Ikea. Men nu är jag hemma igen och jag hade på mig klackskor också för jag visste inte att vi skulle gå så mycket så fick aldeles ont i fötterna. Men jag antar att jag får skylla mig själv, vill man vara fin så får man lida pin...
Jag köpte en vinterjacka idag faktist. Det är en ganska stor och lite halvlång svart dunjacka och den är asmysig! Efter som det börjar bli riktigt kallt ute nu och första snöflingorna kom idag så pasar det ju utmärkt. Men nu ska jag äta middag, lax faktist, jag älskar lax! :)


PUSS IDA

vatten och vind


Modeller: Emilia Graff och Ida Levedal Nilsson
Fotograf: Rosanna Sverin

blåsigt värre


Modeller: Emilia Graff och Ida Levedal Nilsson
Fotograf: Rosanna Sverin

Tacos.. på en söndag?

Här sitter jag och lyssnar på il Divo och väntar på att maten ska bli färdig. Det blir tacos idag, känns lite skumma bananer då det är söndag eftersom det brukar vara fredagsmat. Men gott är det så strunt samma, haha.
Efter maten ska jag upp och duscha snabbt och sen ska vi testa om man kan ha bäddsoffan i mitt rum. Min säng håller nämligen på att ramla ihop! Det ena benet är helt inåtvänt, fråga inte vad jag har gjort..! Snart brakar väl hela sängen så det är bäst att vara på den säkra sidan och byta med en gång.

Jag känner verkligen inte för att gå till skolan imorgon. Jag vill ha lov och det nu!
Bara ta det lugnt, hänga med kompisar på dagarna och hitta på roliga saker på kvällarna. Gud vad jag längtar till jullovet.
Ida och jag ska hålla i en idrottslektion imorgon, det ska bli kul. Säger inte vad vi ska göra, det får bli en överraskning för våra kära klasskamrater som läser bloggen. Men kul kommer dom ha i alla fall!
Nu är maten färdig, måste kila.

PUSS PÅ ER, EMILIA.

Dagens Köp



Klänning JC 199;-
Spetstights JC 179;-

jag vet, det är jätte fult med de vita bh-banden men glömde bort dem.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Gymnasieval á la Emilia Graff

Jag tror att jag har bestämt mig, jag är nog nästan hundra procent säker på att jag vill ha Tullinge som förstahandsval. Jo när jag tänker efter riktigt noga så är det nog precis vad jag vill. Beteendevetenskap.
Det enda tråkiga med beteende är nog att det inte går så många killar på det. Dom ska ju vara tuffa och väljer olika byggprogram, trist då jag tycker att killar är enklare att umgås med (i undantag killar man verkligen gillar). I andrahansval kommer det nog bli Rönninge och i tredje Sjödal eller Huddinge.
Det är det känns bäst just nu. Sen är jag nog också hundra procent säker på att jag kommer vela fram och tillbaka om det verkligen är det bästa..
Sen så verkar Psykologiska Gymnasiet vara ett väldigt bra och roligt gymnasie. Men just pga att det är bara psykologi i hela skolan så går det kanske bara lite allmänt konstiga människor där? Jag vet inte, det är bara en känsla jag fått. Wierd.
PUSS PÅ ER, EMILIA.


Tullinge Gymnasium

Back at home

Åh vad lycklig jag blev när jag såg vilka stora vackra snöflingor som singlade ner från himmlen utanför de stora fönstrena i Skärholmen. Jag hade verkligen inte trott att det skulle komma någon snö alls i år.
Men den försvann ju lika fort som den kom. Suck, jag älskar verkligen snö!
Jag syndade idag..
Jag köpte en svart tight klänning och ett par svarta spetstights från JC, hihi jag kunde inte låta bli. Tar kort senare för nu ska jag fika med familjen.

PUSS PÅ ER, EMILIA.

De här skorna kollade jag på idag till Brobel. Är de inte för söta?

Julafton gånger två

Nu har jag precis bokat buss biljätter till mig och Tim. Det här året ska vi fira jul hos farmor och farfar uppe i härnösand. Jag och Tim ska åka upp några dagar innan julafton med bussen och sen så kommer mamma, pappa, Tomas och Erik upp typ dagen innan julafton. Vi ska åka den 18/12 klockan 17.00, om det var någon som undrade. Det är jättemysigt att fira jul där uppe efter som det oftast är mer snö än här nere, men det är också lite tråkigt för då är vi inte alla tillsammans. När vi firar där uppe så blir det ju bara dom på pappas sida och sen får vi ha som lilla julafton med dom på mammas sida efterråt. Medans när vi är hemma hos oss så kommer allihoppa. Men vi kör varannat år så det är väl okej, jag får ju liksom fira jul två gånger ;).
Nu är mamma och pappa snart klara med tapetseringen i vardagsrummet så jag ska gå upp och duscha för sen ska vi åka iväg och kolla på lite grejer, ha en bra dag!

PUSS IDA

Jag längtar.

Idag ska jag åka till Skärholmen med mamma och bror min.
Jag vet inte vad jag ska kolla på, vinterjacka troligen(?) eftersom det blir en helhelg, eller ah fredag till lördag, inne i stan nästa helg med bästaste Josefine och Mona. Vi ska sova över hemma hos dem i deras fina lägenhet, gå på stan, käka middag och kolla vart vi ska åka utomlands. Det ska bli så roligt!
Nu ska jag sminka och klä på mig + städa rummet lite snabbt och sen åker vi.
PUSS PÅ ER, EMILIA.


översta bilden: jag och Joss på Málaga
understa bilden: mamma, Skrutten, Mona och Joss


Sömn

Våran design är inte den bästa just nu men ni får leva med det tills vi fixat det.
Det blev ingen Fantomen, jag vågade inte se den själv här nere. Jag kan inte påstå att den är läskig, eller jo eller ska man säga att den är lite obehaglig kanske? I alla fall om man sitter ensam i sitt rum på nedervåningen med stora fönster precis vid sin säng... Någon som vill se den med mig? Det finns plats för en till här bredvid mig, min säng är stor!
Istället sitter jag och halvkollar på någon sjuk film som går på sexan, Budbäraren heter den. Den är lite smått skum.
Mamma och pappa sitter och kollar på någon skräckis där uppe, men jag tror att dom ligger och sover.

Åh fick på Casino Royal nu! Min dekoder är lite knäpp så den väljer när jag får kolla på canal+ och trean ibland. Dumma boxer..
Imorgon händer det inget speciellt, ska försöka få någon att vilja gå på bio med mig. Har försökt hela helgen utan att lyckas. Folk har inga pengar såhär i slutet av månaden (eller vad man ska säga, kanske veckan innan pengarna kommer igen?). Suck
Någon som vill anmäla sig? Någon frivillig? Nähäpp.
Jaja, ska väl börja gå och borsta tänderna och gosa ner mig i sängen. Låter som en bra ide tycker jag.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Jag blir bara så glad.



Jag har nog de bästa vännerna man kan ha, jag blir bara glad av sådana här små saker.
Det blir på något sätt ljuset i min vardag med sånt här.
Eller Ninas är inte någon små sak. Hon är verkligen en äkta vän, hur söt och gullig som helst.
Jag älskar dig Nina, min kära barndomsvän!
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Opera är en del av mitt liv

I keep having that dream when you never come home..

Här sitter jag och äter daim-glass och har det lagom tråkigt. Nej inte lagom tråkigt utan väldigt tråkigt. Det är nyheterna på tv och ingen kul inne på msn. Eller jo Ida, men hon är seg som vanligt!
Idag fick jag reda på att Chrippa var här i vårsta igår kväll och tänkte sms:a mig om jag ville komma ut, men han orkade inte för det blev så kallt om fingrarna. Haha.
Men jag sa att han inte behövde känna sig tvungen att fråga så fort han var i närheten, men han sa att han självklart ville det. Gulligt va? Hihi.

Nu satte jag på Il Divo, gud vad jag älskar dem! Jag har i hela mitt liv alltid tyckt om klassisk musik, opera, balett, teater och sådant. Mamma och jag pratade om det igår och jag sa att jag tycker att det är så synd att jag inte har någon som tycker om sådant också. Mamma sa att jag fick nog vänta tills jag blev lite över tjugo, då skulle jag nog få kompisar som tyckte om sånt. Men jag är osäker, finns det verkligen så många kvar som uppskattar det?
Jag hoppas verkligen det. Opera är nog bland det vackraste som finns. Ta till exempel Fantomen på operan. hur vacker är inte den? Både handlingen och sångerna. Det är faktiskt inte bara skrikiga tanter som försöker spräcka glas med rösten så man får ont i huvudet. Nejnej.
Den 13 mars (dagen innan min födelsedag btw) så var jag och Ida på en opera som hette "Friskytten", i samband genom att vi var med i en sak som hette Kultursken där man fick vara med på ett företag som höll på just kultur som t.ex. opera, radio och böcker, och den var otroligt bra. Det är faktiskt något jag rekomenderar, eller man kanske inte är tillräckligt mogen än för att se det vackra i lite "äldre saker" som opera och balett? Jag vet inte, jag är ju 15 och har alltid tyckt om det så det kanske har något med hur man vuxit upp? För mamma spelade alltid klassisk musik för mig när jag var liten.
Ska nog sätta på Fantomen på operan nu, blev så sugen på det!
PUSS PÅ ER, EMILIA.


musiken börjar 00:31 på det första klippet

we call them neegeehhr..nono, wieeneerbreeööd

MAHAHHA, efter att ha sett bilden på oss och wienerbröden
så letade jag upp sunes sommar på youtube, haha älskar den här delen! xD

PUSS IDA

En blåsig vinterdag(?)


Modeller: Emilia Graff och Ida Levedal Nilsson
Fotograf:
Rosanna Sverin


Vad är en jul utan julmust?


Modell: Ida Levedal Nilssons hand
Fotograf: Rosanna Sverin

Vad kan vara så intressant med wienerbröd?


Modeller: Emilia Graff och Ida Levedal Nilsson
Fotograf:
Rosanna Sverin

Haha, eh ja.. Vi är ju som vi är.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Fotografering


Modeller:
Emilia Graff och Ida Levedal Nilsson
Fotograf:
Rosanna Sverin

Favoritklippet


Haha, det här är nog bland det bästa klippet i hela filmen.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Madagaskar i mitt hjärta

Miwhihi, sitter och kollar på "Madagaskar" haha, jag bara avgudar den här filmen!
Särskillt Mort, den lilla fluffiga lemuren han är bara så adorable!
Sötnosen Chris Tucker är ju med och dubbar rösten till zebran Marty, haha.
Längtar tills premiären på "Madagaskar 2", jag och Ida kommer sitta bänkade då. HAHA!
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Bilder från fredagen



1.2.3.
4.5.6.
1.Anna tappade våra ipodfodral i marken så "grejerna" på sidorna som var gjort av lera gick sönder. Så vi fick göra om dom idag fast utav ståltråd istället, men det blev mycketmycket bättre
2.Emilia var inte med på idrotten och satt och roade sig med att fotta min rygg
3.Robin och Jockes lilla bus
4.Halva oboyen kom utanför, jävla klantrumpor
5.Bakabaka
6.Muffinsarna

PUSS IDA


God Jul, eller typ


Här är en sneakpeak på en utav bilderna vi tog idag.
Modeller: Emilia Graff och Ida Levedal Nilsson
Fotograf:
Rosanna Sverin

PUSS PÅ ER, EMILIA.

7 things guys don't have to do


Haha, tyckte bara att den var så klockren!

Lite snabbt medans fotograferingen är i full rulle

Hejsan nu sitter Rosanna och fotograferar oss! Vi är helt nedkylda efter att vi har fotat nere i strandparken i stormen. Det klickar och klickar här i bakrunden när hon tar kort på oss när vi skriver i bloggen. Haha.
Mamma är och köper fika till oss, det ska bli gott med lite bullar. Tror nog att jag ställa mig och koka choklad!
Mer uppdatering senare.
PUSSAR EMILIA OCH IDA

har nästan bestämt mig för mp

Hela förmiddagen har jag bara gått runt i pyjamas, det är jätteskönt. Idag hade mamma dukat upp värsta hotellfrukosten med melon och allt, det var mumma! ;) Sen segade vi hela familjen för att vi kunde inte riktigt bestämma oss om hur vi skulle göra idag. Jag ville åka på gymnasiemässan, åka och köpa vinter jacka och sen träffa emilia och rosanna för att fotorafera. Mamma ville åka och köpa gardiner. Pappa ville åka och köpa nytt golv till vardagsrummet. Men det blev såhär, att jag och mamma började titta i genom alla papper och broschyrer som jag fått med mig hem är jag var på mässan i torsdags. Jag har nästan bestämt mig nu för att jag ska gå mp (mediaprogrammet), nu är frågan bara vilken skola. Det finns två skolor i huddinge som ligger bra till men jag ska prata mer med syon på måndag. Medan jag och mamma gjorde det så kom elektriken hit och fixade lite så nu har vi fått upp lampan i vardagsrummet och i trappen, det blev läckert ;). Nu ska jag gå och duscha och fixa till mig för att om en stund ska jag träffa emilia och rosanna för att jag och emilia ska modella lite för rosanna. Ha ett bra liv ! :)

PUSS IDA

Juuul Juul stråålande juul..

Just nu sitter jag och lägger över alla julskivor till datorn. Det tar ett tag om vi säger så, jag började igår natt och jag somnade på datan och skivorna med både glasögon och lampa på. Vaknade vid 6-tiden och kände att jag hade väldigt ont i ryggen, konstigt va?
Har lagt över snart 6 skivor och det är två kvar, och efter det är det frukost som gäller!

Jag kände att jag inte behövde gå på mässan idag igen, att det inte fanns mer att få ur av den så jag fick sovmorgon idag väldigt skönt. Men usch vad svårt det är att komma på vilken skola man ska gå på.. Jag ville gå på Huddinges öppet hus nästa lördag men då är jag inne i stan med Josefine och Mona och jag känner inte för att skjuta upp det ännu mer.
Vi har försökt att träffas i två-tre månader nu så..

Nu ska jag klä på mig.
PUSS PÅ ER, EMILIA

GodNatt

Jag tror jag dör. Är helt jävla slut. Sitter och kämpar för att ögonen inte ska stängas. Har varit jätte trött sen klockan åtta, herregud vad är det för fel på mig?
Ska nog lägga mig i sängen och lyssna på ljuv julmusik.

PUSS PÅ ER, EMILIA

även fast man inte förväntar sig något, kan man bli besviken..

Johan åkte ju självklart inte ut, utan det var ju braiga robin e iställer, suck.
Men jag såg precis vilka som blev nominerade till literatur-priset till brobel.
Jag blev inte nominerad, jag hade väl inte förväntat mig det men ändå så blev jag lite besviken för man hoppades ju alltid.. Men både Amanda och Emma kom med så stort grattis till dom! Hoppas någon av er vinner stumpor, because you are worth it! ;) Nu ska jag snart gå och lägga mig för jag ska upp tidigt imorgon för att åka på gymnasie-mässan igen med mamma, sov så gott.
PUSS IDA

Johan aka Kråkan

Sitter bänkad framför idol, som vanligt. Om inte Johan aka Kråkan åker ut idag vet jag inte vad jag gör! Kom igen folket, ni kan ju inte seriöst säga att han var bra ikväll, nejnej, dom andra är ju så mycket bättre medans när han sjunger får man ont i huvudet. Men jag tycker att alla dom andra var grymt bra idag, puss på alla idoler.. utom Johan -.-

PUSS IDA

Dagens roliga, - "rikast"

Två rika män stod och skröt om vem som var rikast.
- Jag är så rik att jag kan köpa hela jordklotet!
- Nej det kan du inte, för jag säljer det inte!

MAHAHHAHA
PUSS IDA

Onödigt men what to do?

Jag fick två saker bekräftade igår! Det första, jag är typ snabbast i världen på att svara på sms och det andra, killar är inte särskillt smarta..

André skickade ett sms där det stod:

"Vill du veta en sak? <3"
"Japp! <3"
"Du är nog snabbast i världen på att svara på sms.. :o Man hinner inte ens tänka :P<3"
"Men tänk efter lite innan du svarar då, det kanske går bättre då? ;)<3"
"Nej jag är kille :(<3"

Haha, det är bra det gubben.. PUSS PÅ ER, EMILIA.

Hihi, det var lite skojj

Hahaha, sitter och kollar på "Fredag hela veckan" och Markoolio är där. Haha, jag älskar honom så jävla skön. Och han ställde sig upp och ropade till publiken:

- Hör ni där bak?
- Jaaaa!
- Det var ett jävla konstigt ställe att höra på!

Hahahah, vad jag garvade. Sämst humor jag vet!
PUSS PÅ ER, EMILIA

Ingen inspiration alls

Försöker hitta inspiration till ett inlägg men mitt huvud dunkar bara.. Delvis pga att jag är trött och helt slut efter skolveckan och delvis av Johan Palms eh.. sjukt hemska röst!
Sitter och tänker på vad mina sötisar gör för något skojj.. Usch, jag är helt insnöad. Herrgud, boysboysboys..
Nu så kom mamma upp med fruksallad, så ska äta den. Beställde extra mycket ananas, mums!
PUSS PÅ ER, EMILIA.

In your eyes


Här är Pamela, Matilda, Alicia och Ida (från vänster) som sjunger In your eyes på MM träffen.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

IdagIdagIdag

Nu sitter jag här hemma helt slut. Ida somnade i soffan när vi satt hemma hos Mandie och kollade på film. Haha, snuttan xd
Var inte med på idrotten idag pågrund av halsont. Det blev ju inte bättre i halsen direkt igår av att jag gymmade, men det tänkte ju inte jag på.
På idrotten körde dem Spökboll, tjejerna mot killarna, och Razmus i vår klass är en väldigt dålig förlorare så han vägrar alltid gå av plan när han åker ut.
Så Fanny, Jasso, Charlie och Therese blev väldigt irriterade på det. Så de började liksom låtsas bråka med honom (som iofs gick vidare till allvarligt) så ah. Ska nog inte skriva så mycket om det, dem måste lösa det själva. Tycker inte att folk ska lägga sig i andras saker och göra saker större än vad det är!
Vi fick sluta efter lunch eftersom både Christian och Madeleine var hemma idag.
Men precis när Micke släpper oss så går brandalarmet (för andra gången den här veckan..) och han sa att vi inte behövde gå upp och samlas på stora fotbollsplanen så vi ställde oss utanför jag, Ida, Amanda, Charlie och Anton.
Då kommer plötsligt massa lärare och sa att vi inte fick vara där utan måste genast gå upp till fotbollsplanen och blablabla. Självklart tjaffsar vi emot, för vi hade ju slutat och var tvugna att gå in och hämta våra saker bara.
Sen kom Fanny och Rima och ställde sig vid oss, och de andra lärarna hade gett upp.
Men då kom det två stycken till och skrek på oss, och tillslut så gav vi oss och gick till fotbollsplanen men dom bara fortsatte att skrika. Jävla stört!
Och det regnade ute. Suck.

Sen så var vi kvar i skolan och gjorde klart so-filmen. Så skönt att vara klara med den!
Så vi slutade ändå samma tid som vi skulle ha gjort eller tio minuter innan men ändå. Robin och Jocke var också kvar i skolan. Och plötsligt kommer Robin in och säger: HERREGUUD! VI HAR RÅKAT GÖRA SÖNDER VIDEON I KLASSRUMMET!
Och vi bara åhh nej vafan har ni gjort?! Det var film"papper" i hela videon. Men sen så går jag närmre och ser att det är tejp mitt i allt och då drar jag lite i det... Och allt åker ut, de hade bara pillat dit massa film och sen lurat oss. Dumma som vi är så gick vi på det helt och hållet. De höll på och gjorde en sak av film till Brobels bild&form. Haha, kul killar.

Sen så regnade det ju såklart fortfarande när vi gick till bussen, jag försökte ringa mamma så att hon kunde hämta upp oss men det var inget som hon ville, så vi satte oss snällt och väntade på bussen.
Vi bestämde oss för att gå hem till Mandie och göra varm choklad och kolla på film så så fick det bli.
Vi bakade också kladdkaksmuffins, jätte goda! Hihi, jag lyckades även spilla choklad över hela diskbänken, ouups.

Idag fick jag bestämma mat, jag fick bestämma vad vi skulle äta idag eftersom jag har namnsdag. Det blir kött, pommes, café de paris sås och grekisk sallad, mums en klar favorit!
 PUSS PÅ ER, EMILIA.

Tjena mors!

Hallå hallå.
Vi fick sluta tolv idag, men vi måste verkligen bli klara med våran SO film. Så här sitter vi och har det jäätte kul i skolan. Jippie. Det har hänt en massa saker idag som vi skriver om senare när vi är åter i hemmets trygga vrå. Haha.
Men back to the work.
PUSS PÅ ER, EMILIA.



Hallå i stugan

Godmorgon och hejdå!
haha, skulle ha skrivit ett inlägg men hinner inte nu.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

slut som människa

Så, nu är jag äntligen klar med mitt spanska-arbete. Det blev helt okej iallafall, jag skulle ha skrivit om flamenco också men jag skrev om några andra saker så hoppas att det inte gör något. Man skulle skriva fyra sidor om spanien, jättekul, eller inte. Men nu är det klart och det är skönt.
Träningen gick bra föresten, det var skitjobbit men jag lever fortfarande eller nästan iallafall. Jag vill inte ens tänka på vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon, kommer gå och klaga hela dagen xD. Men nu är jag heeelt slut, både i kroppen och i huvudet så nu ska jag gå och lägga mig, hörs imorgon!
PUSS IDA

Lite om dagen

Okej lite om min uppfattning om gymnasiemässan. Som sagt det var totalt kaos, folk kastade sig över en och man fick tusentals broschyrer. Väldans tungt måste jag säga.
Vi åt lunch på nån hamburgerresturang där, det var väl sådär men var så otroligt hungrig så allt hade väl i princip gått ner!
Massor och åter massor av snygga/söta/heta (kalla det vad ni vill) killar fanns det också. Hihi.
Det var speciellt en kille. Han gick Estetiska Gymnasiet, han var ganska kort (men lite längre än mig), brunt hår och ganska solbränd. I alla fall, han var en riktig sötnos.
Och vet ni? Han bor i Tumba! ;o
Det var lite läskigt, har aldrig sett killen ens. Men Ida och jag har kommit fram till en sak.. Det finns massor av folk man inte vet bor här, man kan plötsligt se någon man aldrig sett förut. Och det känns som om man vet precis vilka som bor här, i alla fall i ungefär samma ålder.
Jaja, honom kommer jag väl ändå inte träffa igen.
Hihi, jag såg Andrés dubbelgångare idag! Det var så läskigt, för han var otroligt lik. Det var många som trodde att det var han, så jag skickade ett sms att jag sett en dubbelgångare till honom. Och han började ju säga: Men jag är ju där!
Och blablabla, men jag som är så smart listade ju ut redan innan att han bara höll på och fjanta sig. Haha.

Gymmet var hemskt. Jag var helt slut från igår, sen blev jag ännu mer slut av att gå runt på mässan hela dagen. Jag hade redan ont i knäna när jag kom dit och det blev inte bättre av att springa på löpbandet om vi säger så. För er som inte vet så har jag problem med knäna, har gått till jätte många läkare men ingen vet vad det är för något. Det gör att jag bl.a. inte kan cykla längre pågrund av smärtan i knäna.
Men vi kämpade. Juste, jag träffade på Fredrik där. Han hade klippt sig!

Jag ska nog gå och lägga mig i sängen och läsa FRIDA och sms:a, tihi.
PUSS PÅ ER OCH GODNATT, EMILIA.

Vet ni vad?

Det är den 14 November imorgon och vet ni vad det innebär? Jag har namnsdag!
Så grattis till mig, för jag tror inte någon komma ihåg imorgon..
PUSS PÅ ER, EMILIA


mot döden?

Nu har jag precis slängt i mig lite maccaroner och köttbuller. Nu ska jag bara hitta en vatten flaska och mina skor så ska jag gå ner till stevelind, sen ska vi åka och träna.. Jag känner mig så laddad, inte. Marcus var på det passet förra veckan och sa att det var skitjobbigt och tränaren var på honom hela tiden. Han kunde inte gå på en vecka, haha, vi får väl se om jag överlever.. Nu ska jag kila.
PUSS IDA

Snabbt bara

Usch, är helt död. Mandie och jag tränade som sagt efter mässan och som den otränade människa jag är så tär det hårt på mig.. Men nu ska jag duscha.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Det var kaos..


Jag har precis kommit hem från gymnasiemässan. Herregd säger jag bara. Det var helt hysteriskt, det var 100 miljoner gymnasier som hade sin små stånd där och alla fösökte dra mig och gav mig en massa papper. Jag vet inte riktigt hur mycket papper och broschyrer jag har i min påse. Nu efterråt vet jag inte om det känns bättre eller sämre, jag är väldigt snörrig iallafall. Men nu måste jag skriva färdigt mitt spanska arbete för det ska vara inlämnat imorgon och om en liten stund kommer Emma hit också för hon ville hitta på nått, men vet inte om jag orkar så mycket mer än att vara hemma - det har varit en tuff dag idag xD

PUSS IDA

besök hos lilla morgan

Godmorgon!
Igår efter skolan så skulle jag och mamma åka till sjukhuset och träffa Frida, Jonny och lilla Morgan. Jag åkte till mammas jobb på lilla essingen först. Varför är det så att när man kommer till sina föräldrars jobb så granska dom än och sen säga hur otroligt lika man är sina föräldrar, det vill man ju inte höra xD. Men tjejen som sitter brevid mamma är på semester så jag satte mig vid hennes skrivbord och tog upp min mac och skrev färdigt slutsatsen till mitt miljöspris. Vid fyra åkte vi där ifrån mot sjukhuset men vi stannade vi hammarby-shoppen först och köpte en hammarby-napp. När vi väl kom fram till sjukhuset gick vi vilse först men sen kom Jonny ner och mötte oss. Dom hade ett jättemysigt familjerum, det var tända ljus, en jättestor säng och sen hade dom fått en sterio med mysmusik också. Lilla Morgan var ju såklart världens gulligaste och jag satt och pillade på hans små gulliga fingrar ;). Nejmen nu är klockan jättemycket, måste upp och borsta tänderna.
PUSS IDA

Molnen hänger tugnt på himmelen

Goder morgon!
Här sitter jag och kollar på the voice och pratar med Chrippa på msn.
Ska gå hemifrån fem över åtta så kan ta det ganska lugnt!
Idag är det gymnasiemässa, och jag, Amanda och Ida ska vara där hela dagen lång. Vi har ju musik/media varje torsdags eftermiddag så man fick vara kvar om man ville och det ville vi ju självklart.
Sen så ska vi till gymmet, men jag har jätte ont i kroppen så kommer inte orka så mycket. Men jag ska kämpa!
Nu ska jag hämta frukost.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Prommenad med Mandie

Hallå, kom in 21:45, prick faktiskt. Vi var ute i en och en halv timme, jätte skönt med en prommenad.
Vi pratade mest om killar idag faktiskt och vilka klyschor de faktiskt är. T.ex. "Han är så snäll när han inte är med sina kompisar, han är mjuk på insidan" och sånt skit.
Och grejjen är att vi tjejer verkligen går på sådant där. Man tänker att han tycker att jag är speciell, fastän han snackar med 15 tjejer till. De flesta killar är riktiga players, har jag inte rätt?
De pratar med en konstant en tid, och sen så tröttnar de och går till nästa. Jag förstår verkligen inte hur man orkar, visst man är ju mest spännande i början när man inte känner varandra alls. Men jag tycker att det är allra mest spännande är att se hur personen verkligen är på insidan, inte massa ytliga saker. Faktiskt.
Jaja, vi hade en mysig prommenad och jag fick tala ut lite. Tack för det Mandie!
Nu ska jag sova, ska bara packa ihop mina träningskläder.
GODNATT OCH PUSS PÅ ER, EMILIA.


en sliten Emilia..

Hej jag heter Ida och jag är en zoombie ..

Tjena, jag har precis kommit hem för en liten stund sen och jag kan berätta mer om min eftermiddag senare eller imorgon, för nu ska jag äta bullar med familjen + farmor och farfar :) C YA

PUSS IDA

Dagens roliga, - "guld"

Magister Benny till sin elev Max.
- Vad händer om man lägger äkta guld utomhus?
- Det blir stulet, magistern.

PUSS IDA

Prommenad

Snart ska jag gå och möta Amanda med Irma. Hon ska lämna sin träningsväska här, eftersom vi kom på att vi ska vara på gymnasiemässan hela dagen imorgon. Så då kan mamma ta med sig våra väskor till jobbet så hämtar vi dem på jobbet.
Smart va? Ska checka om Ida ska med och träna också, eller om hon väljer att bara jävulsträna (något väldigt jobbigt styrkepass). Haha.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Happy Birthday and Silent Night


Pampers har ju de vackraste sångerna i sina reklamer.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Träning

Ihhh, vet ni vad jag ska få för lyxmiddag? Pommes frites och chickenkebab, mums!
Nu blir ni allt avundsjuka va?
Någon som är avundsjuk är André, han blev så avundsjuk när han fick reda på att jag hade 8.1 mpx på mobilen att han vägrade ta emot en bild. Haha, gulligt..
Imorgon blir det nog gymmet, haha ni ska se när jag gymmar.
Eller ska man kalla det gymma, jag står mest och kollar på Amanda och Ida medans dom kämpar och står och babblar. Hihi, vad ska man säga?
Jag har inte varit på gymmet på tre veckor! ;o
Herregud!
Egentligen tycker jag inte om att gymma, jag tycker faktiskt om att träna men inte på gymmet. Det är så mycket folk som är där, och eftersom det inte är så mycket tjejer där om man säger så så bilr man utstirrad av både unga och äldre killar.
Inte speciellt kul, när man står där och knappt klarar ett kilo.
Nejmen ni fattar grejjen.
Så ska väl skicka Mandie ett sms och säga till henne att ta med träningtrunken imorgon.
Usch, jag viiihiiiill inte. Men man måste, för om man vill vara fin får man lida pin som min gammelmormor alltid sa.
Jag vill också ha vältränad mage, rumpa och lår liksom. Det är det som jag vill fokusera på, och armarna.
Och konditionen förstås.. Herregud, ser ni vilka problem jag har?
Det är mycket att jobba på.. Usch, känner verkligen inte att jag har den motivationen men ändå så har jag det. För vem vill inte ha en fin kropp?
Sen så har jag haft turen att få bra gener att jag kan äta i princip vad jag vill utan att gå upp i vikt, men grejjen är ju inte att man vill vara smal utan vältränad. Att må bra.
Jaja, får väl försöka hitta något som motiverar mig.
Vad motiverar ni er med när ni ska träna?
Jag tycker att det är väldigt kul med löpband, men jag orkar inte så mycket.
Jag hade hyffsad kondition innan jag skaffade moppe, men sen så tog man ju den vart man än skulle. Jag fick iaf minst 20 minuter motion varje dag, liksom vägen till och från bussen. Känslan efter att man har sprungit på löpbandet är väldigt.. Svävande. Det känns som om man glider fram på moln och jag blir alldeles yr i huvudet.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

  

Huvudvärk

Godmorgon höll jag nästan på att säga! Men jag är helt slut, vill bara gå och lägga mig egentligen..
Har suttit och försökt skriva på det sista i min miljöuppsats men jag kommer verkligen inte på något. Och den ska vara inlämnad 18.00 suck. Den sprängande huvudvärken som jag har gör inte saken bättre.
Har sysselsatt mig med att sms:a med Ida och André denna eftermiddag, förvånande va?
Chrippa var mitt sällskap lite på förmiddagen också.

Visst blev våran klänning gorgeous? Jag älskar den i alla fall!
Nu ska jag kolla lite på OTH och sen ska jag lägga mig i soffan och läsa lite.
PUSS PÅ ER, EMILIA

"Haute Coutore"



Vi har jobbat med våran klänning hela dagen och nu är den äntligen färdig. Vi är jätte nöjda båda
två och det blev som vi hade tänkt oss. Nu slutar vi snart och jag ska åka in till stan och möta upp
mamma för att sen åka till BB. Jag är jätte trött så kommer säkert somna på bussen/tåget, men jag
ska göra mitt bästa för att stay awake,
PUSS IDA
för mer bilder gå in på:
http://eemiiiliaa.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1226444401&id=294168485

vakna med the voice

Godermorgon
Det blir verkligen bara svårare och svårare att gå upp på morgonen, eftersom det är så mörkt och kallt.
Men jag lyckades att komma upp även idag faktiskt. Nu sitter jag och kollar på "vakna med the voice", som alla andra mornar. Jag ska snart gå och sminka mig, för jag börjar halv nio idag. Det är en seg-dag idag igen, vi har uppsamlingsdag. Jag och Emilia ska jobba på våran klänning nästan hela dagen men jag ska även skriva klart min uppsatts till miljöpriset i brobel. Nejmen jag sitter fortfarande är i mina pyjamasbyxor så måste gå och sätta på mig ett par strumpbyxor nu, hoppas ni får en bra dag!

PUSS IDA

God morgon!

God morgon!
Idag fick jag lite sovmorgon eftersom mamma ska skjutsa mig till skolan. Jag ska ha med mig "klänningen" så det skulle vara lite jobbigt att kånka ner den till bussen och sen överhuvudtaget komma in bussen.
Så mamma är så snäll och skjutsar mig!
Har precis klätt på och sminkat mig, så nu är det bara frukosten kvar. Vi åker väl hemifrån hel skulle jag tro.
Vi har uppsamlingsdag idag, så Ida och jag ska jobba med klänningen hela långa dagen.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

familjen dafgård

HAHAHA, garvar lika mycket varje gång jag ser som här, skönaste reklamerna! xD


PUSS IDA

ny header

Rosanna har precis fixat oss en ny header, vad tycks ? :)

nu ska jag sova, godnatt
PUSS IDA

Bilder


1, 2, 3, 4, 5 & 5: Igår på bildlektionen, vi ska göra ett halsband av ihopknycklade telefonkatalogssidor 7 & 8: Ida langar heta poser 9: Mandie 10, 11, 12 & 13: Våran prototyp av uppfinningen till Brobel, kan ni komma på ändamålet? 14: Mandie skär ut "fönster" 15: Jag testar hörselkåpor, vi hade såå kul 16: Idas och min kladdkaka från hemkunskapen, den var god men smakade som typ chokladsockerkaka 17: Och här är varmrätten, kotlett i krämig turkisk yoghurt sås med makaroner, det var jätte gott!
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Tjaba Tjena Hallå

På lördag blir det fotografering med Rosanna!
Ska bli otroligt kul, vi ska fota vänskapsbilder jag och Ida.
Nu ska jag fortsätta kolla på Ugly Bettan.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

starving

Jag sitter här i soffan och håller på att hungra ihjäl .. -.- Jag tittar inte på tv:n men jag gillar att ha den på xD, Och nu började precis "hlav åtta hos mig" , för att inte göra mig ännu hungrigare liksom. Gud vad jag älskar berättarrösten till det här programmet, han är så skön. Men nu kom mamma och pappa precis hem, så får väl mat om en halv timme kanske, korv stroganoff faktist.

PUSS IDA

vi är töntar, och vi vet om det


HAHAHA, fan vad kul vi har Emilia xD
- Jag tänker inte ge mig, jag ska vinna, C YA
PUSS IDA

haha, vilka fjortisar


(klicka på bilden)
PUSS IDA

Dagens roliga, -"älgjakt"

En älg skulle hälsa på sin kompis, som stod i duschen. Han utbrast:
- Varför duschar du?
- Jo, jag tänkte att det är älgjakt snart, så jag måste bli ren...

PUSS IDA

det blev en Morgan!

Såpp, nu har jag också kommit hem. När jag skulle åka från tumba till tullinge missade jag tåget precis, suck. Men som tur var kom det ett till tåg redan 7 minuter senare. Det gick bra på "gitarren", jag sjöng och spelade my heart will go on. Jojuste Jonny och Frida fick barn idag! Jag skrev ju förut att dom funderade på namnen Jason och Teo, men det blev inget av dom, det blev en Morgan:). Vattnet gick i natt och han "kom" idag på förmiddagen. Mamma ringde mig direkt och berättade, jag ville åka dit direkt idag men frida orkade inte med så mycket folk och hon ligger ju fortfarande inne på förlostningsavdelninge. Men imorgon är besöktiden mellan 14-15 så då ska jag gå en timme tidigare från skolan och åka dit :).

PUSS IDA

Det regnar..

Hejhej, här har ni en dyngsur Emilia!
Kom precis hem från Tumba, vi var ju på Komtek som sagt idag. Det var jätte kul, vi satt och leke med lera, klistrade och klippte i papper. Haha, precis min grejj!
Efter att vi varit där så gick jag, Ida och Amanda till Spaaks och köpte lite "mellanmål". Jag tog en räkmacka och te, Ida tog mandelberg och te och Amanda tog en såkallad grön rulle och varm choklad.
Gissa vad jag har gjort idag? Okej ni får eeeeeeen.... tvååååååå.... treeeeeeee... Okej kom ni på?
Sms:at såklart, jag tror att mina kära vänner börjar tröttna på mig? Jag har en aning av det i alla fall, haha!
Sen så träffade jag André idag, eller träffade och träffade, vi hälsade på varandra.
Först hade jag tydligen gått förbi honom, och sen så gick han bara förbi mig. Men vi skulle ta samma buss så vi hälsade där. Haha.
Det spöregnar ute, om det inte är någon som har missat det här i "Stockholm", och jag har lite över tio minuter hem. Efter 4 var jag dyngsur. Men sen så ser jag en bil som stannar bakom mig, det var min granne Helene som undrade om jag ville ha skjuts. Självklart ville jag det, så fick skjuts halva vägen. Det var ganska så najjs. Haha.
Nu ska jag göra lite fläderblomssaft, my favorite.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Hej och godmorgon

Godmorgon alla glada!
Som emilia skrev igår, kommer det bli en seg-dag idag.
Gud så skönt, vet inte om jag hade orkat fler "riktiga"
lektioner än en idag ;). Nej nu ska jag gå ner och äta frukost, ha det bäst

(fotograf: Rosanna)
PUSS IDA

Dagens roliga, - "Morgon"

En natt drömde Morgan att han blivit kannibal. När han vaknade var hans hustru borta…

PUSS IDA

bakrundsbild


Taha, det här är min söta bakrundsbild på mobilen just nu. Jasso fixade den förut
idag och  har inte orkat byta den än xD Men nu ska jag faktist sova, godnatt xD
PUSS IDA

mitt internet är nog det sjukaste..

Nu sitter jag uppe på mitt rum och har precis tvättat bort sminket. Pontus tvingade mig att se nån tråkig film på honom och hans kompis, han ville att jag skulle lägga upp den här. Men tyvärr min vän, det höll inte den klass vi håller här på bloggen. Nejmen gud vad jag är trött, men kanske en annan dag. Nu ska jag faktist sova,

PUSS IDA

NattiNatti, SovGott

Har kommit hem för en stund sen, jag höll på att dö av värmeslag så sprang till köket och gjorde mig ett glas fläderblomssaft. Mums!
Nu blir det bara att ta ur linserna och tvätta bort sminket så ska jag bums i säng. Sov lite i eftermiddags, men är ändå slut som artist liksom. Helt sjukt, men det är riktig chill dag imorgon i skolan.
Hemkunskap i två timmar, spanska, lunch och efter lunch ska vi till komtek och göra våra prototyper till teknikpriset. Och vi ska arbeta med lera, hihi. Ska bli riktigt skojj. Som sagt.. Emilia tar fram sitt rätta jag, som Andre sa.. Haha, joo faktiskt. Men erkänn, ni är lite avundsjuka va?
GODNATT OCH PUSS PÅ ER, EMILIA.

Hejdå

Nu ska jag ut på promenad med Ida och Amanda, ses sen.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

idol påverkar folket (mig)

Idol påverkar verkligen folket., när jag säger folket så menar jag mig själv i alla fall. För några veckor sen när det var Abba-tema så satt jag och lyssnade på massa abba låtar, och nu när det har vart rock-tema så sitter jag och pressar massa gamla rock låtar. Gör ni samma sak, eller är bara jag lite cp... ? xD


PUSS IDA

Sötnosar

Hade en underbar lunch med Jasmin, Fanny, Ida och Amanda. Länge sen jag skrattat så mycket!
När skolan var slut så gick vi till busshållplatsen, och efter bara några minuter kommer mamma. Självklart så är hela baksätet fullt så jag fick tränga mig in i bakluckan för att få åka med. Men vad gör man inte för att slippa ta bussen och sen gå över tio minuter hem i uppförsbackar med en tung väska med en dator i liksom? Haha.
Mamma och jag gick och handlade lite mat innan vi åkte hem och jag fick en glass. Det var gott, men kallt. Oväntat va?
Nu ska jag ta och göra något att äta på och sen lägga mig i soffan och kolla på Simpson och sms:a.
PUSS PÅ ER, EMILIA

och eh.. ja förklaring till bilden kommer senare.
Kan ni lista ut vad vi håller på med?


HALLOJJSAN

Idag har vi haft spanska, idrott och nu har vi NO. Men jag är klar, så sitter och kollar på vad Amanda och Ida håller på med.
Idag har jag sms:at med André och ******* hela dagen lång. De var mina räddare i nöden på idrotten eftersom jag är jätte tjock i halsen och inte kunde vara med.
Nu fick vi precis lunch. Jag är så otroligt hungrig!
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Natti


Hoppas ni får en god natts sömn, tror inte att jag kommer få det...
PUSS PÅ ER, EMILIA

Better Man - James Morrison


Kolla vad vacker texten är.

There was a time
I had nothing to give

I needed shelter from the storm I was in
And when it all got too heavy
You carried my weight
And I want to hold you
And I want to say

(Chorus)
'Cause you are all that I need
For you, I give my soul to keep
You see me, love me
Just the way I am
For you I am a better man
I said you are the reason
For everything that I do
I'd be lost, so lost, without you

Under the stars

At the edge of the sea
There's no one around
No one but you and me
We'd talk for hours
As time drifts away
I could stay here for ever
And hold you this way
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Det blev lite flummigt, men bara lite

(Varning för långt inlägg, all kärlek till er som orkar läsa!)

Okeeeej.. vad ska jag skriva om? Jag måste ha världens tråkigaste liv! Har inte gjort ett piss idag. Usch, vad hemskt. jag får cellskräck snart! Och det är ingen inne på datan, eller jo många men antingen så är dom "inte vid datorn" eller så svarar dom inte när jag skriver eftersom ni vet ju att mitt msn inte leverar det jag skriver till folk. Jag tror att det har med att det här är en mac eller något liknande?
Sen så börjar man tänka: Dom kanske dissar en.. Jävla pucko!
Men sen så skickar man ett sms och då får man ett svar direkt så då vet man ju att man inte blir dissad i alla fall.
Hihi, ni kommer nog få lyssna på massa meningslöst dravel ett bra tag från min sida för jag har absolut inget att göra. Nada. Zero. Noll. Nula. Nulles. Nolla. Nulis. Tycker ni att det räcker nu? Haha.

Ahhh, Rasmus svarade äntligen! Jag har någon att prata med halleluja! Fast han är ju lite seg då, men det är bättre än ingen. Hihi.

Juste igår så såg jag honom, han som jag verkligen inte orkar se.
Han tog samma tåg som oss. Jag trodde verkligen att det var nästan helt borta nu, men så såg jag honom igår och ja.. Det är inte meningen att det ska vara såhär. Det ska verkligen inte bli så, men ändå så blir det så. Vafan. Jag vill komma över honom, innerligt. Från botten av mitt hjärta. Men som sagt jag såg honom hela åttan varje dag, och då gick det verkligen inte. Och nu har jag ju inte sett honom sen skolavslutningen och det har faktiskt verkligen känts som om jag hade kommit över allt. Men min hjärna och mitt hjärta är ju helt störda.. Helvete.
Men liksom, livet går vidare. Jag intalar mig det hela tiden. För det gör ju verkligen det.
Jag kan i alla fall trösta mig med att jag hade en av mina bättre dagar igår. Håret var normailt, hyn fräsch och jag hade snygga kläder. Det är så man vill se ut när man träffar folk man egentligen inte vill träffa. Man vill se bra ut.
Jag har ingen aning om varför det är så, men jag tror att de flesta tycker det?

Jag vill inte ha skola imorgon. jag vägrar.. Vill bara krypa under täcket med nån söt kille och mysa. Inte behöva gå upp tjugo över sex när man fryser som in i helvete och ha skola i typ 8 timmar! Nej, nej, nej. NEJ!

Sen så är jag sur på min Brobel klänning. Jag vill inte ha den. Och när jag skrev sådär så började det låta i mitt huvud "Du vill haaaa den!". Haha, vafan. Det är ju Dumles reklam, ni vet med fisken? Om ni inte vet så lägger jag upp den här nedanför.

Skulle precis skriva att jag ville att André skulle logga in, och gissa vad som händer? Han loggar in! Ihihihi! Nu väntar jag med spänning på att han ska svara..
Ohlala, han svarade. Success! Så ska vara lite social nu.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

Mer kebab åt folket!

Jag tror att jag lägger mig ner och dör..
Den här helgen har gått alldeles för fort. Den bara "svooosh" så var den förbi!
Uscha, varför ska ledighet alltid ta slut så fort för..?

Somnade väl vid två-tre tiden inatt, satt och pratade med André igen. Och sen så har ju skrutten som sagt åkt på kennelhosta. Stackars lilla voffsan! Det låter som om hon är dödsjuk.
Mormor och morfar skulle ha kommit ikväll och ätit middag, men morfar är sjuk så de kunde inte.
Men Ninnie och Arne ska komma istället, vet inte om Denice kommer men det får jag väl reda på då.
Nu ska jag skriva inbjudningskorten och bestämma vem som ska få vilket, jag har gjort fyra olika motiv x2.
Så jag ska alltså bjuda åtta stycken vänner. Troligtvis blir det Ida, Emma, Amanda, Jasmin, Fanny, Sara och Johanna (och kanske någon till) om alla kan det vill säga Men det kommer i vilket fall som helst bli superroligt, längtar otroligt mycket till den 13 december!

Måste gå och sätta på mig en lite snyggare tröjja också innan de kommer, sitter i en riktig trash tröjja. Hihi.
PUSS PÅ ER, EMILIA.

juste min rubrik.. eh ja precis som det står mer kebab åt folket! och sen så kan det ha att göra med att jag åt kebab till lunch, fast bara kanske.. xd

"she looks like a bondbrud"

Fan vad boring jag är, ni får
ursäkta rubriken xD Nu ska
jag gå och fixa til mig lite för
om en stund, eller om en och
en halv timme faktist, så ska
jag åka på bio med familjen
och familjen stevelind, vi ska
se den nya bond-filmen C YA


PUSS IDA

(fotograf: rosanna)

DUDE LOOKS LIKE A LADY!

Efter idol i fredags så har jag laddat ner massa gammal rock,
dom här två är dom mest spelade just nu.


Dude Looks Like A Lady - Aerosmith
Som Robin B sjöng i fredagens Idol

You Give Love A Bad Name - Bon Jovi
Som Robin E sjöng i fredagen Idol

PUSS IDA

pappadagen

Ingen har väl glömt bort att det är fars-dag idag?
Pappa fick precis sina pressenter, en svart peak mössa med vit text och ett litet träningskitt ;)
Vad fick din pappa idag ? :)

PUSS IDA

Jag vill också


Jag vill också ha en kille som spelar gitarr för mig.
Hur charmigt är inte det?
PUSS PÅ ER, EMILIA


Camp Rock

Haha, jag och Ida sitter och kollar på "Camp Rock" på femman. Den är dubbad (sug) och Jonas Brothers har värsta dialekter (dubbel sug). Hahaha, man sitter bara och garvar! Jag älskar dialekter men det blir så eh.. skumt xd
Men jag lider mig igenom den!
PUSSAR EMILIA

Idrottslektion á la 9MM


första videon:
Vi kör krabbfotboll och Elis ser rätt så eh.. speciell ut när han gör det.
andra videon:
Uppvärmning, kolla ledet som är längst bak de ramlar där på slutet över varandra xd

Rösterna man hör bakom kameran är Ida, Jasmin och Charlie.
PUSSAR EMILIA

Goder Morgon

Usch jag har inte sovit bra i natt, skrutten har åkt på kennelhosta och går runt och hostar som en galning. Inte det mest roligaste precis! Har ont i hela kroppen och ligger och våndas över att helgen snart är slut.
Idag vet jag inte vad jag ska göra. Ska nog städa rummet lite, det är otroligt nog inte kaos här inne men måste lägga in lite saker i skåp och så.
Sen så ska jag väl göra klart inbjudningskorten till julröjjet. Skriva dit text och så.

Gissa vad jag lyssnar på för låt då? "Wheeeeeeen a maaaaaan looooves a woooman..", hihi.
Men den är ju så skön att lyssna på, och texten är så otroligt vacker.
PUSSAR EMILIA

ska se bond ikväll

Godmorgon,
Nu sitter jag och äter lite frukost, det är omelett, yoghurt och juice :).

Här är min dag, förmiddagen får bli lite tråkig men det är saker jag måste göra.

Sy ihop min leggings
Måla naglarna
Skriva färdigt mitt bidrag till miljöpriset i brobel
Städa/dammsuga rummet
Kolla efter julklappar
Äta middag och kolla på bond på heron city

Hoppas ni får en bra söndag!:)
PUSS IDA

Denice Ström

Har suttit och pratat massa med min kära granne Denice i flera timmar. Kul att hon hittar hit fortfarande xd
Nämen, hon är verkligen en sån man kan prata ut med. En riktig vän.
Pratade om allt möjligt. Skönt att få ur sig saker man inte vill prata om med andra personer.
Sen så har vi kollat på IDOL klipp och kollat i skolkatalogen. Haha, det var skojj.
Nu ska jag försöka sova. Kollar lite halvt på "The Number 23". Har sett den förut och tycker faktiskt att den är riktigt bra. Konstig, men bra. Imorgon har jag ingen aning om vad som händer, någon som är sugen på att hitta på något?
PUSS PÅ ER, EMILIA

12 timmar igår, hur många blir det inatt..


Godnatt allihoppa, sängen kallar.
just har glömt att berätta att jag sov 12 timmar inatt
det var flera år sen jag sov så länge xD *intresseklubben antecknar*
PUSS IDA

byebye emmsan

Emma gick precis hem och nu sitter jag här och pressar musik i min ensamhet. Två låtar som spelas om och om igen är Love Lockdown med Kanye West och This boy med James Morrison, underbara låtar - Ladda ner dom ! ;)

Nu gick jag in på topshop.com för att kolla om dom hade bilder på mina örhängen jag köpte idag men det hade dom inte, var är det som har hänt, det finns inte bilder på något av det jag köpter/vill ha, längre xD Det är lite smått irriterande, för att då måste jag ta kort på dom själv och det glömmer jag bort hela tiden;). Men jag får väl ta kort på dom och så kommer bilden upp här någon gång,

PUSS IDA

Kanye West - Love Lockdown

GUD VAD JAG ÄLSKAR DEN HÄR LÅTEN, KAN INTE SLUTA LYSSNA PÅ DEN! ;)

PUSS IDA


Dagens roliga, -"havet"

En blåvalshanne sprutar in 400 liter säd per sats.
Bara 40 liter kommer in i honan under parningen, och du undrar varför havet smakar konstigt...

PUSS IDA

Just nu..

..sitter jag och lyssnar på "When a man loves a woman", så underbar låt, och vi försöker få allt att gå ihop ikväll. Robin den jävlen som LOVADE att han skulle ha mobilen på hela helgen så att vi kunde få tag på honom. Men tror ni att han har på den eller? Fuck dig, säger jag, fuck dig! xd
Haha, nejdå. Men det blir nog bara jag, Ida, Amanda och Emma då. Om det ens blir det?
Hoppas det i alla fall, jag orkar inte sitta ensam ikväll!
Mer uppdatering om det senare.

Vi hade det så mysigt inne i stan, Ida hittade ett par örhängen till Brobel, jag köpte NK mint till pappa tills imorgon och Amanda köpte ingenting xd
Vi hade en mysig fikastund inne på Coffehouse by George. Pratade om absolut allt och ingenting, riktigt tjejsnack. Mycket killproblem från min sida, mycket uppträdandeproblem från Ida och mycket rådgivande från Amandas sida xd
Nu ska jag träffa galsen, vi hörs senare folks!
PUSSAR EMILIA

Jag höll på att dö!


Patrik

Igår kom den här killen in på våran lektion. Jag höll allvarligt på att dö av garv! Han hade inte bara klätt ut sig till en tjej utan han gick och vicka på höfterna och pratade med ljus röst. Jag grät av skratt. Haha!
Jag sa till Jasso "Jasso kolla honom!"
Hon ba: mm.. Först kollade hon inte. Men sen när hon såg honom så satt hon bara och gapade. Herregud säger jag, haha!
Orsaken till att han var utklädd var att de hade spelat in en engelskafilm till Brobel.
 Bilden kommer från http://chelenaa.blogg.se
PUSSAR EMILIA

Nostalgi, eller typ i alla fall.


De här godingarna snurrar runt i min iPod och huvud just nu!
PUSSAR EMILIA

Fars-Dag present

Idag ska jag och Ida åka och kolla på fars-dag present åt min kära fader.
Kollade lite halvt igår, men då var ju högsta prio att hitta Brobel klänning till Ida!
Nu ska jag bara duscha och klä på mig och sen är jag klar. Vaknade prick tio idag, hur coolt är inte det? xd
Haha, nejmen i alla fall så jag har ätit frukost och så redan. Ida den latmasken har precis vaknat! Haha.
Tror nog att vi åker till stan, orkar inte åka den långa vägen till Skärholmen. Det tar ju liksom 40 minuter från Tumba med buss!
PUSSAR EMILIA

God Natt alla Söta

Nu har jag och Andre suttit och snackat hela kvällen lång.
Så trevligt så, men jag har så otroligt ont i min armbåge så det är lite svårt att skriva då jag ligger ner.
Vi har snackat om precis allt och ingenting..
Men nu har vi bestämt oss för att sova båda två!
Och hörru, glöm inte bort min massage som du lovade mig! xd
Shrek 2 spelas upp på min tv i bakrunden, känns säkert sådär när man känner sig ensam.
Godnatt på er, PUSSAR EMILIA.

Lite meningslöst babbel

Jag får seriöst d a m p på Brobel! Jag har ju redan en klänning sen förra året.
Jag ville ha klänningen till julafton och eftersom den kostade 500 så sa mamma "Men då får du ha den på Brobel nästa år!"
Och jag tyckte ju självklart att det var en jätte bra idé, jag ville ju ha klänningen då, men nu vill jag bara ha en ny!
Det är en sån tråkig färg, vinröd, och sen så är den för lång tycker jag. Men mamma har iofs sagt att jag ska få sy upp den, men om det är för dyrt så kanske jag får en ny klänning! Men jaja, då kanske jag inte får några skor och väska.
Usch, vilka dilemman alltså.

Idag när jag och Ida hade vart på McDonalds så gick vi förbi en hemlös gammal gubbe. Han satt och huttrade under flera filat och sen hade han en kartong där det stod: Jag är hungrig.
Och där gick vi och smaskade på vårat. Det kändes så.. fel!

Och här kommer lite hjälp från André vad jag ska skriva om:
"idag har jag pratat med andre hela kvällen och haft det skit kul! han gillar att se skräckfilmer helt nördigt och snacka med andra så han inte blir rädd! :D"

Haha, jaa vi sitter och pratar om att vi inte orkar gå och lägga oss. Jävla i-landsproblem xd
Men vi har det så trevligt så!

Nu ska jag borsta tänderna. PUSSAR EMILIA

Om man är borta någon dag..

Juste glömde säga.. Jag har inte varit inne på datan sen i går förmiddag. Och jag hade 107 nya inlägg på bloggkoll! Fatta hur sjukt lång tid det tar att läsa igenom det -.-
Men jag klarade det, jag läste faktiskt v a r e n d a  e n fyfan vad duktig jag känner mig xd
PUSSAR EMILIA

Lars åkte ut

Jag blev lycklig för en stund.. Men ungjäveln gick vidare ändå! FANFANFAN.

Synd att Lars åkte ut, jag gillade honom. Jag tror att han gjorde ett dåligt uppträdande för att han VILLE åka ut. Men jag hoppas på att han kommer lyckas med sin egen musik, har några låtar med honom på datan och de är så otroligt underbara!
PUSSAR EMILIA


En lång jävla uppsatts, igen!

Ja Ida berättade ju om våran eftermiddag. Men kan berätta lite detaljer. Innan vi gick på tåget så köpte vi en varsin varm choklad och en bulle på Pressbyrån. Chokladen var så jäkla varm att vi inte kunde dricka den, och när den väl hade kylts ner så smakade det mest varmt vatten, usch. Men Ida tyckte att det smakade bra. Haha.

Om skoldagen då. Dagen började med matte, och på fredagar får jag extrahjälp av Madeleine. Det går jätte bra och jag känner att jag börjar fatta sakta men säkert. I vanliga fall så brukar jag glömma bort vad jag gjort förra lektionen men nu kom jag faktiskt ihåg hur man skulle tänka! Stora framsteg.
Sen så hade vi idrott.
Matilda och Alicia hade sin lektion idag (i nian ska man hålla en egen idrottslektion) och vi körde krabbfotboll. Det var kul, men Anton gjorde krokben på mig så att jag flög runt och det knakade till i armbågen. Det gör fortfarande jätte ont, har ingen aning om vad som hände.
På lunchrasten så skulle vi ner till mamma och pappas jobb för att lämna datorerna, vi orkade ju inte släpa på dem inne i stan, och jag ringde mamma för att kolla att de var där. Mamma var precis vid Broängen så vi behövde bara gå till busshållplatserna. Snacka om tajming eller vad?

Sen hade vi SO med Christian, ganska segt men idag var jag i alla fall med i matchen och var med och diskuterade. På det sättet får man ju bättre betyg!
Efter det så var det göra klart-lektion. Vi jobbade på med våran animerade film på engelska, eller rättare sagt Ida och Amanda, för jag satt och hjälpte sötaste Fanny med hennes header som har försvunnit. Tillslut fick vi tillbaka den, men lustigt nog så ser jag den inte! Jävla skit.
Sen så gick Fanny och kollade på "The wave" och Ida gick på sång.
Då satte jag, Jasso och Amanda på "Sex Bomb" på högsta volym. Vi satt och sjöng med för full hals, även killarna fyfan vad kul det var alltså. Så fortsatte det ett tag men sen blev vi trötta och satte på lite deppmusik, men sen så tyckte Jasso att det var för tråkigt så vi satte på mer partyparty xd

Sen så blablabla... Hihi, nämen sen så jobbade vi lite faktiskt.

Robin
kom och var med oss, han ritade på tavlan och gjorde hänga gubbe.. Ehm, ja han skrev lite taskiga saker men Ida gav tillbaka genom att rita en ful gubbe och rita en pil mot den och skrev: ROBIN.
Haha, bra payback va? xd

Sen så kommer Lasse in (vaktis) och säger att vi måste gå ut genom huvudentren eftersom någon har brytit sig in i två skåp nu (då) på eftermiddagen. Vi frågade vart och han sa: Precis här utanför.
Vi ba: Nej, du skojjar?!
Och ha ba: Nej, det är uppbrutet här ute.
Vi fick panik och sprang ut för att kolla så att det inte var våra skåp.. Och puuh det var det inte!
Men fan vad dåligt att någon gjort det, kan dom inte något bättre för sig än att bryta upp folks skåp!?

Sen så gick vi till busshållslatsen, bästaste Robin satt och höll oss sällskap tills bussen kom. Så gullig han är.
När vi åkte förbi honom så skulle ida göra en "i-can-see-you" mot honom men det gick så fort så det såg ut som om hon gjorde ett peace-tecken och han gjorde ett tillbaka, fan vad misslyckat xd

Nu ska jag inte babbla på för mycket.
Vill bara säga att det är så kul att Jasmin och Fanny är lite med oss i skolan, ni är så söta och gulliga flickor!

PUSSAR EMILIA

ida is ranking the idols

Så här tycker jag:


1. Kevin

2. Alice

3. Robin E

4. Anna

5. Robin B

6. Lars

7. Johan

Vad tycker du?

PUSS IDA


Rock och lila klänning

Hoola Balooba,
Sitter här hemma klistrad framför idol, alla är asgrymma idag!
Johan och Lars var väl sådär, men helt okej. Jag har ju svårt för dom två, för deras stil men ändå. Robin E rockade ju loss totalt, han är ju en rock-kille så det är ju hans ämne, och det märker man helt klart. Han låter som en stjärna, vilket krut i rösten!

Efter skolan idag så följde Emilia med mig in till stan för att jag behövder en klänning till brobel. Det är inte förens den 10 december, men det är bättre att vara ute i förväg för annars skulle jag bli alldeles panikslagen och skulle köpa nån halvdan. Men idag hittade jag faktist tre klänningar som var bra, helt sjukt! En var grön, en blå och en lila. Men jag gillade den lila mest, men det krävdes lång tid i provrummet innan jag bestämde mig för vilken av dom som jag skulle köpa. Men den är som sagt lila, är axelbandslös, tajt över bysten och under bysten är det tre volanger och den är ganska kort. Jag orkar inte gå och ta kort på den nu, men jag gick in på vera modas hemsida och kollade om den fanns där men tyvärr fanns en inte. Men det kommer upp bild på den sen nångång ;).

Nu medans jag skriver det här kommer Kevin in på scenen, man kan ju inte annat än älska honom! Han är ju hely underbar och kan sjunga vad som helst, "allt han tar i blir till guld". Alla står upp nu när han har sjungit färdigt, herregud, han måste ju bara vinna! Han är verkligen heeeelt otrolig!

PUSS IDA

förlåtförlåtförlåtförlåt!

- förlåtförlåtförlåtförlåtförlåt, för att jag inte skrivit så mycket på de senaste dagarna. Jag ska bättra mig, jag LOVAR!

Nu har jag precis kommit hem från en eftermiddag i stan med bästis. Mysigt som vanligt.
Ska äta räkor nu men uppdaterar så fort jag ätit klart!
PUSSAR EMILIA

helt normalt/bög

Jag har precis vart och tvättat bort sminket och även sattit på mig mjukiskläder. Mina ögon vattnas, haha kan man säga så? det låter som att någon kommer med en liten gullig vattenkanna och vattnar mina ögon. Nejmen jag är så trött så ögonen svider och att sitta här framför datorskärmen gör det inte bättre, men jag hade ju faktist inte skrivit nått idag så kände mig lite tvungen eftersom att jag sa at emilia var dålig som inte gjorde det igår ;). Men jag skulle faktist gå in på blocket också, jag ska kolla om någon sälger en skylltdocka eller provdocka, okej det kanske är samma sak men ändå. Man vet ju aldrig, vissa människor är då underliga och lägger ut vad som hellst där.

Lotta som är syo på våran skola var och pratade om gymnasieval idag. Jag blev helt snurrig och ännu mer panikslagen men det får ordna sig. Jag ska boka en tid med Lotta så fort som möjligt också för hon kanske vet vad som skulle passa mig. Här hemma drunknar jag i kataloger om gymnasiet, kanske en katalog om dagen och det finns ju så mycket att välja på!

Nar jag, Emilia och Amanda stod och väntade på bussen idag så pratade vi om skillnaden mellan tjejer och killar. Det finns så mycket saker som när tjejer gör det så är det helt normalt men om en kille gör det så kallar alla honom bög.
T.e.x
Om två tjejer kramar varanndra - helt normalt
Om två killar kramar varanndra - bögar
Om två tjejer pussar varanndra - helt normalt
Om två killar pussar varanndra - bögar
En tjej som har killkläder - helt normalt
En kille som har tjejkläder - bög/transvestit

Nu kommer jag inte på något mer, men vi kom på flera saker vid busshållplatsen.
Ni kanske tänker att så är det inte alls, men tänk efter lite, jag säger inte att alla killar som kramar varanndra är bögar utan det är folks fördommar.

Men Amanda avslutade våran diskussion med:
- Ja, men dom får ju högre lön än oss !

Nu ska jag gå och kolla lite på tv innan jag ska gå och lägga mig
PUSS IDA

Jag vill ha mat, NU!

Nu har Amanda och Ida precis gått hem i den dimmiga höstkvällen. Det är sjukt hur mycket dimma det har varit de senaste dagarna!
Vi har gjort en animerad engelska film idag på eftermiddagen, tills hela sidan laggade och allt gick åt skogen. Fan!
Sen så har vi ätit tårta här hemma hos mig i vårat stökiga hus. Mamma och pappa är inte hemma så mycket nuförtiden, och den första tanken som jag och Oliver får när vi kommer hem är inte direkt "ja, jag tar och städar huset!".
Men man kanske ska ta och överraska dem och städa lite granna i alla fall? Skulle nog uppskattas mycket.

Jag har lagt in min middag i ugnen, sitter bara och väntar på att klockan ska pipa så att jag kan få lite mat. Är otroligt hungrig!
Mamma köpte från thaien, men jag tog kinesiskt som dom också har, massa friterat. Kyckling, räkor, vegetariska vårrullar och sen är det någon trekant som är jätte god. Men mamma och pappa lämnade bara kvar en till mig, tjockisar som äter upp det jag sa att jag ville ha mest av..
Mamma och pappa ska iväg på någon Jotun sak så de kommer väl inte hem förens sent ikväll.
Men det blir nog tidig sänggång idag också, sov mig nästan igenom dagen. Eller alltså jag kämpade för att hålla ögonen uppe.
Så tror inte det blir något mer ikväll, ha det så bra!
PUSSAR EMILIA

Jasmin är bäst bara så ni vet, hon kollade igenom hela våran långa videoblogg från i förrgår! xd

Låt mig presentera oss..


De två rosa är jag och Ida och den andra är Amanda, enlig henne själv (Alltså Amanda)
PUSSAR EMILIA

Min hjärna ville bara explodera

Igår var jag tvungen att ta en paus från datan.
Jag kände att min hjärna var påväg att explodera och var tvungen att bara ta det lugnt. Så när jag kom hem kvart i fyra(!) så satte jag på mjölk på spisen och kokade varm choklad. Sen så satte jag igång och gjorde inbjudningskorten till julröjet den 13 december. Dem blev fina, inte jätte fina, men helt okej i alla fall. Lägger upp bilder på dem sen!

Halv åtta så var det "Halv åtta hos mig", haha det är så kul. Man sitter och garvar hela tiden. Vilken b-humor jag har! Men berättarrösten låter nästan som han som pratar i Bamse, så bara det är komiskt, och sen så lägger han in ordvitsar och driver med alla som är med. Haha, jag älskar verkligen det programmet. Testa och kolla och se själva vad ni tycker.

Jag gick och la mig klockan åtta och somnade på studs men vid tio så kom mamma och väckte mig och frågade om jag hade ställt in alarm tills morgonen. Fan, det hade jag ju glömt och min hjärna var helt borta så jag skickade ett sms till Ida och frågade när bussen gick. Jag fick ett svar, ställde snabbt in alarmet på 06:30 och somnade om.
Vid halv elva-elva så fick jag ett sms. Först tänkte jag skita i det och bara somna. Men sen så tänkte jag att det kunde faktiskt vara något viktigt. Såg att det var ******* och undrade vad han ville. Klickar upp sms:et..
.. ett jävla kedjebrev. Suck. I och försig så var det ett väldigt gulligt kedjebrev men i alla fall. Suck, jag som ville sova.
Nu ska vi jobba på här i klassrummet med miljöpriset till Brobel. Jag är i princip klar så det kommer bli en ganska soft förmiddag.
PUSSAR EMILIA


Och ingen har väl missat att Barack Obama slutligen gick som vinnare i det Amerikanska valet?

hur ska vi straffa emilia ?

Förlåt för dålig uppdatering idag, tar igen det nån annan gång, nu ska jag sova.
Fast mest sug på emilia som inte skrivit ett enda inlägg, fyfan få komma på
ett straff till henne, några förslag på straff ? hahahha ;)

GODNATT IDA

han var skum..

Hallu.
Gud vad läskigt, det var nån som ringde till mig och var asskum..
Jag sms:ade förut idag till vad jag trodde var Caroline. Och nu ringde min mobil från det nummret. Han var lite läskig faktist, men tänker inte gå in på ditaljer, men jag tänker aldrig ringa det nummret igen kan jag säga! xD Och nu har jag fixat Carolines riktiga nummer, fattar inte vart jag fått det där andra ifrån.
Men nu ska jag ut i kylan med Johanna & Emma för att vara lite social, ses.

Så här söt var Johanna idag :D <3

PUSS IDA

Johan Glans in our heart


Jesus Kristus Superstjärna

Hej och Godmorgon!
Sandra var sjuk idag så vi fick ingen hemkunskap.
Vi fick håltimme istället, från 8.20-10.50.
Det var/är en väldigt skön start på dagen.
Men skulle faktist hellre vart hemma och haft sovmorgon ;).
Jag och Emilia sitter här och klagar över hur ont vi har i mage, lår och nacke.
Roger körde hårt med oss på idrotten igår!
Nejmen nu ska vi fortsätta lyssna på jullåtar och hjälpa Pia
lite med manuset till årets jul-show, "Jesus Kristus Superstjärna".

PUSS IDA

Pirates of the Carribean; theme song by AMANDA


Det var andra gången hon spelade den, så det blev lite hackigt.
Men ändå bra!
PUSS IDA OCH EMILIA

Kommer inte på nån rubrik

Hejsan, Amanda här!
Kort update, Emilia och Ida vet inte att jag skriver.
Fan, dom upptäckte mig -.-
Vi sitter i mitt rum, och *host* redigerar vår SO-film.
Ida har precis gått igenom mina grejer, och visade upp en snygg outfit med
gamlar solbrilor, vit cowboyhatt och min gamla Conversväska.
Nya vårmodet kanske? x)

Love Mandy

Videoblogg, filmredigering


OBS! Varning för flamsigt inlägg!

Tack gode gud!

Nu är jag äntligen klar med min novell. Hurra för mig. Nu ska jag få lite välbehövd sömn. Godnatt på er!
Och här kommer den... PUSSAR EMILIA

DECKARE

Nellie Johnson var på väg hem efter en hård dag på jobbet, hon kände sig utsliten och trött och ville bara gå och lägga sig. Det var ganska sent, klockan började närma sig midnatt och dimman låg tät över marken.
Hon var frustrerad över att hennes bil hade krånglat imorse, det var en mycket gammal bil men det var den enda hon hade haft råd med när hon köpte den och nu så var hon tvungen att lägga sina pengar på annat än en ny bil.
I alla fall så hade den vägrat att starta imorse, och hon var redan försenad så hon hade fått springa iväg till jobbet. Med andan i halsen så hade hon kommit 40 minuter försent.
Efter det så följde utskällning från chefen och kollegor som klagade på både det ena och det andra.
Just nu var det lugnt på hennes avdelning, men dem hade precis avslutat en utredning.
Killen som var anklagad för mordet hade gått fri men Nellie var säker på att han var skyldig.
Nu var det massa pappersarbete som väntade efter den långa processen av rättegångar och sådant.
Och eftersom hon kommit så sent så hade hon missat ett viktigt möte och massa papper som de skulle arbeta med hade gått vidare till hennes arbetskamrater eftersom hon var försenad, något de inte var särskilt förtjusta över.
Hon försökte skjuta bort tankarna på arbetet, hon var ju snart hemma.
Nellie hade tagit en genväg för att komma hem snabbare, genom ett mörkt och slumområde.
Hon går förbi några uteliggare, de står lutade över en soptunna som de har tänt eld i.
Röken stiger svart mot himlen och en av dem hostar högt och ljudligt.
Hon skyndar sig förbi dem, hon går trots allt ensam. Hon skulle inte ha någon som helst chans över dem om de bestämde sig för att råna henne…
Hon började tvivla på sitt beslut att hon tog genvägen, men hon hade inte tänkt på det när hon svängde in på gatan.
Då hade hon bara haft tankar på att komma hem snabbt.
”Fan” tänker hon men det är ingen idé att vända tillbaka.
Det är lika långt dit som det är hem.
Det var isande kallt ute, det var i mitten av november så det var inte så konstigt.
Hon hade på sig sin stora vinterjacka som hon köpte förra vintern, halsduk och mössa.
Eftersom hon hade så bråttom imorse så hade hon glömt sina vantar i bilen, något hon nu förbannade sig över.
Vid det här laget hade hon knappt någon känsel i händerna, så hon gned handflatorna mot varandra för att få upp värmen igen.
Det var fullmåne ikväll, något som Nellie alltid tyckt vart obehagligt.
Det berodde nog på att hon hade sett för många skräckfilmer med varulvar och vampyrer när hon var liten.
Fullmånen reflekterades i de fönster som inte var sönderslagna och gav gatan en kusligt spöklik känsla.
Plötsligt stannar hon under en lyktstolpe.

Hon ser en man stå lutad över något lite längre fram på gatan, hon kan inte se vad det är.
Det ser ut som en säck, men skulle lika gärna kunna vara något annat hon står ju så långt bort…
Mannen har ryggen emot henne, han har på sig en mörk lång rock, håret bakåtkammat och han håller händerna knäppta på ryggen.
Hon får en obehaglig känsla så fort hon ser honom, den kryper längre och längre uppför hennes ryggrad, hjärtat börjar dunka fortare.
Hon knyter nävarna, känner naglarna tränga in djupare och djupare in i huden.
Hon börjar ana vad det är som mannen står böjd över…
Ljuset från lyktstolpen lyser gult på henne, hon syns nog tydligt men det tänker hon inte så mycket på nu.
Det ryser till i hela kroppen på henne när hon ser att han vänder sig emot henne, det känns som om allt rör sig i slowmotion. Först står han bara och stirrar på henne sen tar han först ett steg emot henne men sen backar han.
Han kollar först på henne och sen ner på marken där det ligger något. Eller någon.
Han kastar ett sista ögonkast på henne och sen springer han iväg. Nellie hinner inte reagera, utan står som förfryst på samma ställe som hon stannade på.
Hon ropar till honom att stanna, men han fortsätter bara att springa.
Man hör hur hans fotsteg försvinner bort i natten och sen tystnar det. Han är borta.
En vindpust väcker Nellie till liv igen och hon börjar gå framåt mot det som ligger längre fram på gatan.
Stegen är tunga och hon måste tvinga sig själv att gå. Tankarna går runt i huvudet på henne, ”Vem var han, mannen med rocken? Vad är det som ligger där? Jag vågar inte gå fram… Jag måste gå fram det är min plikt… Ska jag ringa efter förstärkning?”
Nu har hon nästan kommit fram och hon ser att det är en person som ligger ihopkrupen.
Ännu en rysning går längs hennes ryggrad, och hon borrar in naglarna längre in i handflatorna.
Hon börjar känna något som rinner längs handen. Blod.
Nu är hon framme vid kroppen, det är en gammal man med gråsprängt hår och han ligger i fosterställning.
Helt stilla.
Hon ser att bakhuvudet är spräckt, det är fullt med blod.
Hon böjer sig ner, tvekar men sedan vänder hon på kroppen. Hjärtat stannar till, d<<et börjar snurra.
Hon tar ett snabbt steg bakåt, sätter sig ner på huk. Chockad. Hon tar händerna mot ansiktet, hon kan inte tänka klart.
Hon känner något kladdigt emot ansiktet, blodet från såren i händerna. Men det bryr hon sig inte något om.
Hon sitter så i några minuter.
Sen så uppenbarar det sig vad det är som egentligen har hänt och hon skriker.
Skriker ut av smärtan som precis lagt sig inom henne när hon sett ansiktet som är likvitt.

Ansiktet av hennes far.

Hon lägger sig bredvid honom, gråter och kramar om sin pappa.
Hennes älskade pappa, som alltid stöttat henne genom allt. Alltid funnits där, och nu ligger han här på den kalla kullerstenen. Mördad.
Hon känner hur hennes hopp försvinner, hur ska hon klara sig utan sin pappa?
När hon lägger fingret på pulsådern känner hon ingenting, hon tar upp sin pappas hand och kramar den hårt. Han är verkligen död. Hon kan inte förstå det.
Hon sitter där med sin pappa tills hon inte har någon känsel i hela kroppen.
Då kommer hon på att hon måste ringa ambulans.

När ambulansen anländer ligger Nellie bredvid sin pappa och kramar krampaktigt hans hand.
Ambulansförarna hjälper henne upp på fötter och visar henne vägen till en ambulansbil.
Allt är suddigt, det känns inte som om det är på riktigt.
Det dunkar i huvudet på henne och hon hör att någon frågar, långt borta, om allt är bra.
Hon nickar, men det skulle hon inte ha gjort för då börjar det dunka ännu mer.
Plötsligt sitter jag i bakluckan på en polisbil, en varm filt läggs runt mina axlar och en polis kommer gående emot mig.
Edward. Jag känner igen honom även fast allt snurrar, hur skulle hon någonsin kunna glömma bort hur Edward ser ut?
Han är i samma enhet som jag, vi har jobbat tillsammans ute i fältet ibland. Och han var hennes gamla pojkvän.
Hon orkar inte med det här, de hade inte pratat sen de hade gjort slut med varandra för ett halvår sen. Fan.
”Hur är det med dig?”, frågar han med sin mörka stämma.
”Allt snurrar. Jag kan inte tänka klart…”, min röst brister och tårarna kommer upp igen. Varför skulle de skicka Edward för? Allt blev plötsligt ännu jobbigare än det redan var.
Han frågade alla de ordinarie frågorna, när hade hon upptäckt kroppen? Såg hon någon i närheten? Såg hon något misstänksamt på vägen dit?
Hon berättade om mannen som stått lutad över hennes pappa, som hon hade fått ögonkontakt med.
Hon ryste i hela kroppen när hon tänkte tillbaka på ögonblicket när han kollade in i hennes ögon och nu slog det henne!
Hon hade stått under en lyktstolpe så hon måste ha synts väldigt bra, herregud.
Varför hade hon stått kvar där i skenet av lampan, nu kommer han ju att känna igen henne…

Inne i obducentens rum stank det förfärligt, den hemska lukten letade sig in i Nellie och gick ända ner till lungorna och stannade kvar där. ”Ni får ursäkta lukten fröken, men dem var tvungna att stänga ner kylan i någon timme. Jag tror de ska laga något.”
Obducenten var en gammal man med ytters lite vitt hår på huvudet, små runda glasögon på nästippen och ett lite buskigt skägg som även det var vitt med lite stänk av silvergrått.
Han såg trevlig ut, hon tänkte på jultomten när hon såg honom. Ja när hon tänker efter så är han väldigt lik en jultomte, med lite för kort skägg bara.
Hon hostade ljudligt och den gamle mannen gav henne en kräm som man sätter under näsan för att lindra stanken en aning.
”Eftersom det är din far så låter inte dem dig se kroppen, men du ska i alla fall få reda på orsakerna till hans död..”
Nellie tog ett djupt andetag och sa ”Kör igång.”
”Han dog av att ett hårt slag av ett trubbigt föremål mot baksidan av huvudet. Föremålet har slagits flertalet slag in i skallen. Men… Han blev drogad innan dess, vi vet inte än…”

Vroom, en fläkt drar igång och man känner genast hur rummet blir kallare. När Nellie andas så kommer det moln från hennes mun, det blev väldigt snabbt kallt.

”Ja men vad skönt att det gick så snabbt, nu ska lukten snart vara borta ska du se… Eh vart var jag? Ja just det, vi vet inte vad det är för något som din far blev drogad av. Troligtvis något eget hopkok, men vi ska fortsätta att försöka hitta vad det är för något. Det kan ju trotts allt hjälpa till i utredningen?”
”Jo precis. Har du någon aning om vad det kan ha varit för trubbigt föremål som… som mördade min pappa?”
”Ja, jag hittade spår av trä. Så det kan ha varit ett brännbollsträ eller liknande.” Han suckade djupt och tillade vilken sjuk värld vi lever i, man kan inte ens gå ute på gatan längre utan att bli ihjälslagen.
Hon tackade för informationen och gick med snabba fotspår ut ur rummet.
När hon kommit någon meter tränger tårarna sig fram igen.
Hon stödjer sig mot en vägg och sjunker sedan hulkandes ner på huk. Tårarna forsar och det smakar salt när de kommer ner till mungiporna och rinner sakta in i hennes mun.
Hon hade blivit borttagen från fallet, självklart. Och hon skulle få tjänstledigt i två månader.
Men hennes chef hade tillåtit henne att hon skulle få gå till obducenten för att få reda på dödsorsaken.
Men hon vägrade hålla sig borta från utredningen… Hon skulle ta reda på vem det var som dödade hennes pappa, även fast hon förlorade jobbet på köpet.

Hon gick med tunga steg in på vägen, hon hade på sig en ryggsäck som hon hade fyllt med nödvändiga saker ifall hon skulle hitta något misstänkt.
Och så åter på brottsplatsen. Det kändes som om det var en evighet sen hon var här, men det var bara för två dagar sen. Poliserna hade varit här igår och hade inte hittat någonting, men hon hade pratat med Edward och han sa att de inte skulle komma tillbaka förens på eftermiddagen idag för att genomsöka en större del av området än de hade gjort igår.
Det var om inte ännu läskigare den här gången, även fast det var på tidigt morgonen och ljust ute.
Kylan gjorde så att det även den här morgonen låg en tät dimma i luften och det blåste rejält också.
Vinden ven i de gamla husen och de gav ifrån sig knarrande och gnisslande ljud. Det lät som om de ville säga ”Jag orkar inte mer, nu ger jag upp” och bara rasa ihop till en stor hög på marken.
Men de rasade inte ihop, utan kämpade för att fortsätta stå upp.
Nellie ställde sig under lampan hon stått under den där kvällen och kollar mot fläcken där hennes pappa hade legat livlös.
Det var fortfarande en stor fläck där, det är svårt att få bort blod. Särskilt på kullersten, det fastnar i sprickorna och sen så är stenarna ganska ljusa så det syns ännu mer än vad det hade gjort på asfalt.
Hon börjar långsamt röra sig mot den och minnena flashar förbi. Mannens ögon som hon hade fått ögonkontakt med, det var något med dem… Hon kunde inte sätta fingret på det, men trotts att det hade varit nästintill kolsvart så hade hon sett hans ögon.
När hon tänker efter så kommer hon ihåg att hans pupiller var som utsmetade och färgen hade varit knallgrön. En riktigt vacker färg för en sådan hemsk människa.
 
Hon började gå mot hörnet som hon sett mannen springa förbi den där natten. Hon kollar uppåt när hon hör hur det skramlar till inne i det ena huset.
Det huset är inte lika nedbrutet som de andra, men det har också sönderslagna rutor och teglet är söndersmulat. Men på något sätt så ser det mer välvårdat ut än de andra husen.
Hon ser en skugga som är bakom en gardin som är för ett fönster, först står den bara stilla men så plötsligt försvinner den.
Hon tänker att det är nog bara en uteliggare som har bosatt sig därinne, det är inget att vara rädd för.
Men ändå så börjar hjärtat slå lite fortare och hon känner att svetten börjar rinna från händerna. Hon börjar gå med snabbare tempo och sen så ser hon en sopptunna som har ramlat som ligger mitt på vägen. Det måste ha varit den hårda vinden som slagit omkull den.
Hon går fram till den och kollar i den… Det kan ju finnas något som kan leda henne till mördaren.
Det är mest cigarett paket och papperssaker i den, men hon tar på sig latexhandskarna för säkerhetsskull. Det finns nog ganska många narkomaner här så det skulle inte vara det bästa om man råkade sticka sig på en spruta.
Handskarna ger ifrån sig ett knarrande ljud som gör så att hela hon ryser till.
Soptunnan var ganska så stor så det tar ett tag att gå igenom den och precis när hon ska ge upp känner hon något mot handen. Det är klibbigt men det har nästan stelnat, och när hon tar upp handen för att kolla vad det är så ser hon den mörkröda färgen mot den vita handsken.
Blodet måste fortfarande vara blött eftersom det hade regnat nästan konstant igår, men det hade i och för sig varit frost under natten men det hade nog skyddats av allt som låg över.
Hon ställer sig upp och lyfter den stora soptunnan uppochner för att få ut det sista som ligger i. Och där studsar den ner på marken. Duns, duns och nu ligger den där på marken.
Det är ett bordsben som är avkapat, och i ena änden ser hon blodet.
Hur kunde de andra ha missat det här? Vilken miss. När hon undersöker bordsbenet närmare så ser hon den, en nagel. Det kan innebära DNA.
Hon plockar upp mobilen och ringer till Edward.
”Ja, det är Edward.”, han svarar på första signalen.
”Hej, det är Nellie. Hoppas att jag inte stör, men jag måste berätta en sak för dig. Det känns som om du är den ende jag kan lita på just nu…” Hon kände hur konstigt det måste låta, de hade ju inte pratat på ett halvår.
Deras förhållande hade slutat med ett stort gräl, om vad kommer hon inte ihåg. Och eftersom han också hade förlorat sina föräldrar för några år sen så kändes det som om han var den enda som skulle förstå varför hon gjorde det hon gjorde.
”Nej du stör inte alls. Vad är det som har hänt?”, han låter nästan lite orolig.
”Jag har varit på brottsplatsen och har hittat mordvapnet. Det fanns även en nagel som satt fast på den, så vi har kanske DNA.” Hon tog fram en påse från ryggsäcken och la ner bordsbenet i den och förslöt den.
”Vafan Nellie, du kan förlora jobbet om du lägger dig i den här utredningen! Fattar du inte det?! Jag kommer och hämtar upp dig i korsningen mellan Bedford Street och King Street, jag säger åt chefen att det var jag som hittade bevisen så att du inte hamnar i trubbel. Okej?”
Hon nickar till svar men kommer sedan på att hon pratar i telefon och säger ett tyst okej. Han säger att han är där om ungefär tjugo minuter och lägger på. Hon förundras över hur snäll han är som hjälper henne. Hon lägger telefonen i innerfickan av jackan och börjar gå tillbaka åt det hållet hon från början kom ifrån men kommer på att det finns en genväg genom en park som hon skulle vinna tio minuter på att ta.
Så hon svänger höger. Det är riktigt kallt ute även fast klockan bara är vid elva.  Vad vädret förändras snabbt tänker hon, igår var det spöregn och idag så är det frost.
Hon blickar upp mot himlen och ser hur molnigt det är, det kanske rentav kommer snö idag?
Plötsligt rycks hon ifrån sin tankar när hon hör ett ljudligt skrammel bakom henne. Hon vänder sig snabbt om hon kollar runt omkring.
Orolig söker hon med blicken efter vad det var som lät, men det är ingen där. Inte ens en katt.

Hon börjar gå med snabba steg in i parken, det brukar ändå vara lite folk där. Antingen någon som rastar hunden eller bara något gammalt par som tar en promenad. Hon tycker att hon överreagerar men samtidigt är det något inom henne som säger åt henne att springa.  Men hon vill inte springa utan hon fortsätter i den takt hon har.
Det är ganska mycket barrbuskage i parken så hon ser inte så mycket. Nu hör hon ett prasslande från buskarna till höger om henne. Hon stannar till.
”Ha-hahaallå?” kvider hon fram. Inget svar.
Hjärtat dunkar snabbt. Dunk-dunk, dunk-dunk.  Hon vrider på huvudet och försöker se in mellan buskarna om det står någon där men hon ser inget.
Hon går igen, nu med ännu snabbare steg. Och nu hör hon ett knak, det är en kvist som brutits av.  Kollar bakåt, nu står en man där ett par tio meter ifrån henne. Han står helt blickstilla och bara stirra på henne. Och det uppenbarar sig för Nellie att han har ett par klargröna ögon, de liknar ett par gigantiska smaragder. Han säger ”Jag ger dig ett försprång.”
Hon börjar springa. Tårarna sprutar och hon knappt andas, det är helt tjockt i halsen. Efter några sekunder hör hon hur även han börjar springa. Hon får panik och snubblar. Det svider till i hennes händer, de är helt uppskrapade av gruset som ligger i gången. Hon försöker desperat att ta sig upp men förgäves. Han är redan framme vid henne och han tar ett rejält tag om hennes hår och drar henne upp på fötter. Hon skriker av smärtan när hårtussar slits av hennes huvud. Han drar runt henne så att hon står öga mot öga mot honom och han säger ”God natt, min sköna” och måttar ett slag mot hennes tinning. Hon ramlar mot marken igen med en stor duns. Det snurrar till och det börjar mörkna framför hennes ögon men hon kämpar för att hålla dem öppna. Hon orkar inte och ger upp.

Nellie vaknar upp igen. Hon är fastbunden runt en stol och är fortfarande omtöcknad. Hon letar efter mannen med de smaragdgröna ögonen men ser inget annat än det rum hon befinner sig i, det är ett kök. Det är ganska så modernt med svarta luckor och en gasolspis. Det är i huvudsak stilrent men ändå hemtrevligt och det ligger på bottenvåningen.
Hon förstod det eftersom att han inte hade täckt för fönstret som vette ut mot gatan, vad klantigt gjort. I och för sig så måste hon böja sig fram för att alls se ut, hon satt bakom en väggkant, men om hon ansträngde sig så såg hon riktigt bra.
Det hon såg var små typiska engelska radhus, små och hopträngda. Och hon kunde faktiskt se två husnumren, 1467 och 1469. Men vad hjälpte det? London är en gigantisk stad, det skulle ta timmar för polisen att hitta henne om hon lyckades få tag på en telefon och larma dem. Men hon ser faktiskt en vägskylt också, Cambridge Street. Herregud, nu kunde de hitta henne. Bara hon kunde hitta en telefon, precis när hon tänker den tanken börjar hennes mobil ringa.
”Rrrrrrring- Rrrrrrring- Rrrrrrring…” Hon hör hur någon börjar röra sig på övervåningen. Panik. Hon har mobilen i innerfickan av jackan, hennes händer är bundna så att de sitter fast vid sidan av stolen. Hon har alltså helraka armar så hon kan med lite krångel trycka överarmen mot jackan så att mobilen sakta glider ur fickan ner på golvet. Nu hör hon hur han springer ner från övervåningen i trappan. ”Herregud, herregud...” viskar hon. Hon lyckas trycka med tån på svara knappen. ”Hallå?! Hallå?! Jag är på Cambridge Street mittemot 1467 och 1469, hjälp mig! Någon har…” En hand tar upp mobilen och stänger av den. Han kastar iväg den och den splittras i flera bitar.
”Du är en väldigt smart flicka, lilla du. Om du hade överlämnat träbenet till polisen så hade jag åkt fast, vilken tur att jag väntade i huset på att du skulle komma tillbaka. Din pappa sa alltid att du var envis, han hade visst rätt.” Han börjar skratta ett hånfullt skratt, och ler ett väldigt hemskt leende emot henne. Tårarna tränger sig upp och hon gråter tyst men hysteriskt. Hon kan verkligen inte få fram något ljud från sina läppar. Han börjar le ännu mer.
”Du vet verkligen inte varför din far dog så som han gjorde va? Men en sak är säker, han förtjänade det. Men nu ska vi inte gå in på det. Vi koncentrerar oss på dig, min lilla prinsessa”. Han ställer sig framför henne och smeker hennes kind, och kollar djupt in i hennes ögon. Hon försöker kolla bort men han tar tag om hennes käke och håller kvar den med ett fast tag. ”Vad vill du mig…?” det hörs knappt vad hon säger men han flinar igen och går bort till en bänk och hoppar upp på den och sätter sig. Han tar upp ett grönt blankt äpple som ligger i en fruktkorg bredvid honom och börjar studera det, han vänder det fram och tillbaka och sen tar han en stor tugga.
Saften från äpplet sipprar långsamt ner från hans mungipa, och han torkar bort det med sin tröjärm. Nellie sitter bara och stirrar på honom, vad håller han på med?
Och han sitter bara där på bänken och äter på sitt äpple, utan att göra någonting. Hon känner hur rädslan börjar bytas ut mot ilska och hon skriker ”VAD ÄR DET DU VILL MIG!?”, man hör paniken i hennes röst. När hon skriker så lutar hon sig framåt så pass mycket att hon ramlar handlös mot marken. Hon landar rakt på näsan och hon skriker till av smärtan. Näsan är bruten. Han börjar skratta igen. Jävla psykopat.
Han reser upp stolen med Nellie på med en sådan lätthet, han är läskigt stark. Nu står han och tittar på henne igen. ”Du förstår, din pappa och jag lärde känna varandra på ett AA-möte. Han och jag kom att bli bästa vänner, visst det är stor åldersskillnad. Men vi kan väl säga att jag blev som ”den son han aldrig fick”. Men han upptäckte något som inte var så bra… Jag skeppar nämligen in en drog från Venezuela som är nästintill livsfarlig. Regeringen vet inget om den än, den är så pass ny. Och oturligt nog så kom din pappa på mig en dag när vi var hemma hos mig och hade pokerkväll. Häromdagen när vi var ute på en promenad så utpressade han mig och sa att antingen så skulle jag överlämna mig själv till polisen eller så skulle han gå själv dit. Och så kunde vi ju inte ha det…” Han skrattar till igen.
Nellie visste inte om att hennes far hade haft alkoholproblem. Och om än mindre att han hade börjat umgås med den här killen, visst hon hade inte haft lika mycket kontakt med sin pappa på den senaste tiden på grund av att det hade varit så mycket på jobbet. Men dem hade pratat på telefonen då och då och han hade aldrig nämn något om den här killen.
”Sen så kom du, jag fick nog panik när jag såg att jag hade fått ett vittne till mordet. Men eftersom jag kände igen dig efter att jag sett ett foto på dig som din far så stolt visat upp, så visste jag att du förr eller senare skulle ta dig tillbaka till brottsplatsen efter allt din far berättat om dig. Och nu är jag rädd för att jag även måste döda dig. Så synd på en sådan vacker flicka.” Han hoppar ner från bänken och går fram till de svarta skåpen. Han tar fram en spruta och sprutar upp lite vätska. ”Det var av det här din far dog, men för att vara på den säkra sidan så slog jag ihjäl honom. Han var ju ändå en rätt så storväxt man. Men det ska nog inte bli några problem med dig. Så tunn som du är.” Han tog några steg emot henne.
”Nej, nej! Du kan inte göra såhär! Snälla du… Gör inte såhär, jag gör vad som helst! Jag… Jag ska inte berätta för någon! Och jag har pengar på ett sparkonto som du kan få! Snälla du!” Hon hulkade fram orden och tänkte: Nej det här får inte bara vara slutet. Jag som vill göra så mycket mer här i livet. Det får inte ta slut redan!
Nu var han framme vid henne. Nu skrek hon hysteriskt och försökte flytta på sig. Hon måste bort härifrån! Men han tog tag i stolen och det gick inte att röra på den. Innan han satte i sprutan sa han ”Polisen kommer hitta dig död här, de kommer aldrig upptäcka vem det var som mördade dig. Och jag kommer vara långt borta härifrån i soliga Karibien. Sov sött, min ängel.” Han tryckte in sprutan och hon försökte streta emot, men det var lönlöst. Hon kände hur varje muskel i hela kroppen slappnade av och det blev mörkare och mörkare. Nu var hon borta.

Hon vaknar till av en sprängande huvudvärk och försöker röra på sig. Hon sitter fortfarande fastbunden i stolen och hon börjar gråta. Men inte av sorg utan av glädje, hon lever. Hon tittar sig omkring i rummet och försöker lyssna efter ljud. Men hon varken hör eller ser inget. Och plötsligt hör hon sirener. Hon var räddad.


Quantum of Solace

Nu ska jag iväg och kolla på nya Bond-filmen. Har inga speciella förväntningar, så vi får se vad jag tycker om den!
PUSSAR EMILIA



haha, vi är vackra vi


PUSS IDA

Dagens roliga, - "fängelse"

Fängelsedirektören skulle fylla 50 år och han frågade fångarna och personalen:
- Hur vill ni fira det?
En av de internerade svarade då kvickt:
- Hur skulle det vara med öppethus?

PUSS IDA

SMEK


fan nu kom jag på att jag glömt sudda ut emilias msn,
men orkar inte göra det så ni som vill ha den, varsågoda :)


Vi ska gå samhälle/ekonomi!
-bara för namnets skull liksom.
SMEK in our heart forever

PUSS IDA OCH EMILIA

hör johan Palms skrik i bakrunden..


Min och Emilias dag kommer nog bli väldigt lika idag.. Det blir att skriva novell hela dagen. Min är väldigt snörrig just nu för jag har skrivit olika bitar men vet inte riktigt i vilken ordning allt ska komma och så där, men hoppas verkligen att jag får ihop det!

Mamma och Pappa är i full gång med att tapetsare ute i vardagsrummet. tre väggar ska vara bruna och en vitblommig. Nejmen, back to work. Ha de bra ! :)

PUSS IDA

Hard work, work!

Idag ska jag ägna dagen åt att skriva på min novell.
Jag kom igång lite igår, men det känns som om det kommer bli halvdant där i slutet. Usch.
Sen så ska jag möblera om lite innan här inne i rummet, vi får se när jag skriver igen.
Kommer nog kasta iväg något inlägg även fast jag inte ska, måste verkligen jobba med novellen!
PUSSAR EMILIA

Blickar upp mot himlen i hopp om att något ska hända.


Jason-mördare ... Teo-sockersött

Jo juste, jag har ju glömt att berätta en viktig grej.
Min kusin, Jonny och hans tjej Frida ska få barn! Frida är höggravid nu och barnet är beräknat att komma den 18 november så det är ju inte alls lång tid kvar. Dom har funderat på namnet Jason om det blir en kille, men vafan det är ju mördaren! Nejnej det går ju inte, men dom funderar på Teo också, och det är ju bara för gulligt så det röstar jag helt på.
Åhh det kommer bli så mysigt med en till liten bebis i släkten, eller Engla fyller ju två om några veckor men hon kommer alltid vara min lilla bebis ;).

Nejmen nu ska byta om för jag ska ut och spöka i den mörka kvällen med johanna,

C YÁ, PUSS IDA

Darin is back

I'm digging this song jättemycket! ;)
Darin har varit helt borta men nu är han
tillbaka och han har massvis med nya sköna låtar.
Här är en av dom, Breathing your love som han sjunger
men Kat Deluna, love it!


Försökte hitta hans andra låtar på youtube men
hittade dom inte, men här är ett lite mobbat klipp
men man får höra små delar av dom iallafall ;).


PUSS IDA


Bilderna får tala för sig själva




Botkyrka kyrka, lite komiskt tycker jag

Shooba Balooba!
Kom hem för en liten stund sen. Sov ju som sagt hos Emilia, men vid två-tiden kom pappa och hämtade mig. Sen tog jag och mamma bussen till Hallunda Centrum för att vi skulle åka till graven. Medans vi väntade på Lina och Jonny så köpte vi fika på pressbyrån, jag har fortfarnade ont i tungan efter att jag brönde mig på min varma choklad ;). När Lina och Jonny kom så gick vi in på Vi och köpte blommor och ljus och sen gick vi bort till Botkyrka kyrkan. Där stod Janne redan och väntade på oss. Mormors/Morfars/Mosters grav är jättefin nu, några vänner till moster hade vart där igår och lagt ett gullig tkort där också.
Vissa kanske tycker att det är onödigt att åka och besöka döda släktingars gravar, men er håller jag inte med iallafall. Jag tycker att det är viktigt att man visar att man inte har glömt bort dom och slutat tänka på dom. Att man fortfarande bryr sig om dom och älskar dom. Man behöver ju inte åka dit en gång i månaden liksom, men iallafall en gång per år. Det här var första gången jag var på graven sen min moster dog. Mormor och morfar har alltid legat i samma grav och nu i januari när min moster dog begravdes hon i samma grav som dom.
Nejmen nu ska jag äta middag, ha de bra ! :)

"Ett gott hjärta slutar aldrig slå"

PUSS IDA

Deppigt värre

Mums, jag har köpt en tårta - till mig själv.
Jag är på riktigt depp humör, har ont i huvudet och i halsen så jag tycker att jag förtjänar att trycka i mig en tårta.
Även fast det kommer blir högst två bitar jag äter men i alla fall.
Jag har ju trotts allt godislöfte så det blir inte så jätte mycket socker i vanliga fall.
Kan nån rycka upp mig lite?
PUSSAR EMILIA

Det här är vad min lördagkväll kommer bestå av. Jippie.

"Bakis" lördag

God morgon höll jag nästan på att säga.. Usch då, men haha det känns nästan som om jag är nyvaken.
Vi kom väl hem nånstans där efter ett, när vi gick armkrok nere i Vårsta så kände jag för att ta bussen någonstans men det var inget som Ida var så hemskt sugen på, och sen så hade vi inga busskort så det hade inte gått så bra xd
Direkt när vi kom innanför dörren så blev jag hungrig så kastade mig till kylen efter att jag tagit ur linserna och så och fixade rostade mackor och juice.
Det var väldans gott.
För att vi inte skulle sova för länge så satte vi larm på 10, det gick bra till en början vi började prata och sa att vi skulle resa på oss.. Och sen så slocknade vi, haha.
Mamma väckte oss vid halv tolv och då hade både jag och Ida haft värsta konstiga drömmarna.
Ida snackade om att alla killar ville döda oss och jag orkar verkligen inte gå in på min dröm. Den var helt sjuk! Haha.
Imorse var det ännu en såndär morgon när jag kände mig bakfull, alltså så som jag tror att det känns iaf, för andra helgen i rad. Det är sjukt, det bara snurrar, allt som låter låter väldigt högt och jag vill bara ligga i sängen med neddragna gardiner.
Jag fattar inte hur det kan bli så? Haha, det är också sjukt..

Vi har satt fast alla tidningar på hönsnätet nu, som ju ska bli kjolen till våran klänning vi gör till Brobel, men vi måste ragga upp en skyltdocka som vi kan bygga upp klänningen på.
Det kommer nog bli bra. Och vet ni? Jag har inte gjort något på min novell, jag får panik!
Jag har ingen som helt aning om hur jag ska fortsätta och skiten ska vara inlämnad på måndag.. Suck.


Nu tjatar mamma om att jag ska gå ut med Irma så måste väl göra det, även fast jag känner mig som en zombie.
Ninne har gett mamma ett halvstryp till Irma som vi ska testa eftersom Irma får raseriutbrott när man går förbi andra hundar. Stackars min skrutti.. Jag kommer inte våga "strypa" henne, det känns som djurplågeri, även fast jag vet att det är för hennes eget bästa så att hon kan börja vara med andra hundar igen.
Och det är första dagen Irma har halsbandet och jag är den första som ska testa det. Usch säger jag bara.
PUSSAR EMILIA

två små fulla pensionärer

Här sitter jag och snorar medans emilia knaprar på sin macka.
Vi gick armkrok hela vägen hem och kännde oss som två fulla pensionärer..
vet inte riktigt varför just pensionärer men det utrycket har liksom fastnat, sen jag hörde anders bagge säga så om johans "dans" i idol ;). UT MED JOHAN FÖRRESTEN! Fattar verkligen inte vad folk ser i honom, alla små fjortistjejer är ju helt hysteriska i honom, tycker han är assöt osv.. som sagt, fattar inte grejen..
Men nu går ögonen nästan i kors här, så ska nog ta och sova.
PUSS IDA, och emilia hälsar ! :)

byebye skit-regn-oktober

NOVEMBER IS HERE !:)

RSS 2.0