Recette De Chocolat



ca 8 portioner     förberedelse: 25 min + 2 timmar avkylning/kyl     tillagning: 35-40 min

Ingredienser:
175 g smör (plus lite extra till formen)
3 dl strösocker
3 ägg
3 msk ljus sirap
40 g malda mandlar (funkar att bara krossa)
3 dl vetemjöl
1 krm salt
5 msk kakao

Glasyr:
225 g mörk choklad, delad i bitar
1 msk muscovadoråsocker
225 g smör
5 msk vispgrädde (eller krongrädde)
1/2 tsk vaniljsocker

Smöra två stycken formar, helst 20 cm i diameter, och lägg bakplåtspapper i botten. Börja med att blanda ihop glasyren: blanda choklad, socker, smör,  vispgrädde och vaniljsocker
 i en tjockbottnad kastrull. Hetta upp försiktigt under omrörning tills det har smält. Häll upp i en skål och låt svalna. Täck över och ställ in det i kylskåpet i ca 1 timme eller tills glasyren är bredbar.

Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och socker vitt och luftigt i en skål. Rör ner äggen, en i taget. Rör sedan ner sirap och malda mandlar. Sikta ner mjöl, salt och kakao i en separat skål. Vänd sedan ner det i äggsmeten. Späd smeten med lite vatten om den är för tjock (konsistensen ska vara "simmig"). Häll smeten i de förberedda formarna och grädda i ugnen i 30-35 minuter eller tills de släpper runt kanterna. Stick en provsticka i kakans mitt. När den är torr är kakan färdig.

Låt kakorna vila i ca 5 minuter. Själp sedan upp dem på ett bakplåtsgaller för att kallna helt. Lägg samman de kalla kakorna med hälften av glasyrskrämen emellan. Bred sedan resten av glasyren över och runt sidorna på kakan.

Och voilà, där har du en grymt god chokladtårta! Hoppas att det smakar gott.

källa: De 100 bästa recepten Choklad


Kommentarer

Kommentera gärna en söt kommentar här:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (bara Emilia och Ida ser den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback